Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Follie follie – ΣΥΡΙΖΑ: Στο αρχείο η δικογραφία για εμπλοκή στελεχών του κόμματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Follie follie – ΣΥΡΙΖΑ: Στο αρχείο η δικογραφία για εμπλοκή στελεχών του κόμματος

Follie follie - ΣΥΡΙΖΑ: Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας.

Με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας μπήκε στο αρχείο η δικογραφία που αφορούσε την εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα, στην υπόθεση της Folli Follie. Η υπόθεση τέθηκε στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών λόγω της αναφοράς των ονομάτων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ηλεκτρονικά μηνύματα που περιλαμβανόταν στην έκθεση της εταιρείας Price Water House Coopers που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία πώλησης κοσμημάτων Folli Follie. Στα μηνύματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τα οποία στάλθηκαν στον «ισχυρό άνδρα» της Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, από υπάλληλο της εταιρείας, αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της Folli Follie, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας. Η Οικονομική Εισαγγελία, ωστόσο, απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαουρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες».

Δήλωση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Σταύρου Αραχωβίτη:

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε η Εισαγγελική πράξη που βάζει τέλος στην άδικη και ανήθικη προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός μου στην υπόθεση. Αφού δεν προέκυψαν στοιχεία -και πως να προκύψουν άλλωστε- η υπόθεση κλείνει και τίθεται στο αρχείο. Μια αναφορά του ονόματός μου, από ένα άγνωστο σε εμένα άτομο, σε κάποιο εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρίας Folli Follie, πήρε διαστάσεις είδησης, γεγονός που οδήγησε στην άρση της ασυλίας μου.

Χωρίς προηγούμενη διερεύνηση του βάσιμου των γεγονότων, διασύρεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου και δημιουργούνται σκιές, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, πέρα από μια αναφορά σε ένα e-mail. Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη ορθώς διερεύνησε σε βάθος την υπόθεση και, όπως άλλωστε λέει και ο θυμόσοφος λαός, «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Οι «δολοφονίες χαρακτήρων», τις οποίες έχουμε δει πολλές φορές, όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μάς κάνουν πιο δυνατούς.  Τώρα βέβαια, μένει η αλήθεια να φτάσει παντού, όπου είχε απλωθεί η συκοφαντία και το ψεύδος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις