Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Λαμία 1-0: Νικηφόρο σερί για τους Ερυθρόλευκους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0: Νικηφόρο σερί για τους Ερυθρόλευκους

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του μόλις στο 9'.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Λαμίας για τη 15η αγωνιστική της Superleague 1 και συνέχισε το νικηφόρο σερί του και την προέλασή του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες έχασαν πέναλτι με τον Ελ Αραμπί μόλις στο 16′, αλλά ο Μαροκινός άνοιξε τελικά το σκορ στο 23′. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους Πειραιώτες να σπαταλούν αρκετές ευκαιρίες για να “καθαρίσουν” το παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά να αδυνατούν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία για γκολ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του μόλις στο 9΄ με τον Εμβιλά να κάνει δυνατό σουτ με τη μία, για να αποκρούσει ο Σαράνοφ με τις γροθιές. Ακολούθησε ένα “καταιγιστικό” 20λεπτο από τους Πειραιώτες, με τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι, αλλά μόλις ένα γκολ, εξαιτίας της εκπληκτικής εμφάνισης του τερματοφύλακα της Λαμίας. Στο 16′ ο Αγκιμπού Καμαρά κέρδισε πέναλτι μετά από γύρισμα του Μασούρα, αλλά ο Σαράνοφ νίκησε από τα 11 βήματα τον Ελ Αραμπί, ο οποίος αστόχησε και σε δεύτερη προσπάθεια, παίρνοντας το “ριμπάουντ”.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε

Το γκολ ήρθε τελικά για τον Μαροκινό επιθετικό μετά από χαμένο τετ-α-τετ του Αγκιμπού Καμαρά στο 23′ και δική του εκτέλεση σχεδόν σε κενή εστία. Νωρίτερα ο Σέρβος γκολκίπερ είχε πει “όχι” ξανά στον εξτρέμ από τη Γουινέα, αλλά και στον Μπουχαλάκη, ενώ σταμάτησε στη συνέχεια και τον Ρόνι Λόπες, για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η Λαμία από την πλευρά της, “απείλησε” μόνο στο 22′ με τον Αραμπούλι να βγαίνει απέναντι από τον Βατσλίκ και να κάνει καλό σουτ, το οποίο απέκρουσε όμως ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί κατευθείαν νέες ευκαιρίες με Μασούρα και Σισέ, αλλά τον Σαράνοφ και πάλι να σταματάει το πλασέ του πρώτου και να ελέγχει την άστοχη κεφαλιά του δεύτερου. Μετά το 55′ η Λαμία προσπάθησε να ανέβει και να πιέσει τους Πειραιώτες δίχως να καταφέρει να τους αγχώσει, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία κλασική ευκαιρία στο 81′, με τον Τικίνιο να αστοχεί σε τετ-α-τετ, έπειτα από ασίστ του Ονιεκούρου.

Tο 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την περιοχή του Βάτσλικ, αλλά δεν είχαν την τελική προσπάθεια κι έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σισέ Ρεαμπτσούκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57’ Μ. Καμαρά) – Λόπες (76’ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά (90’+1’ Μπα), Μασούρας (57’ Ροντρίγκες) – Ελ Αραμπί (76’ Τικίνιο).
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου, 4-2-3-1): Σαράνοφ – Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς – Γκέντσογλου, Τζανδάρης (85’ Τσούκαλος) – Ελευθεριάδης (67’ Μανουσάκης), Νούνιες (67’ Τιρόνε), Ρόμανιτς – Αραμπούλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις