Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης Βουλή ομιλία: Καλεί Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης Βουλή ομιλία: Καλεί Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής

Βαρουφάκης Βουλή ομιλία: "Το 5ο μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό", ανέφερε ο επικεφαλής του Μέρα25.

Κάλεσμα-πρόκληση έκανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα έκανε ο επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης να καταθέσει ο πρώτος άμεσα πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. «Αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Μομφή για τα Τροϊκο-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια. Μομφή για την νέα έξαρση της Κρίσης Χρέους που είναι προ των πυλών.

Μομφή για την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά. Μομφή για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή, εν τέλει, για την αισθητική σας», είπε. Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας, πρόταση μομφής στην κυβέρνηση».

“Το 5ο μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό”

Ο κ. Βαρουφάκης με αφορμή τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επικαλείται την επιστήμη όταν τον βολεύει κι όταν αυτό δεν συμβαίνει τη φιμώνει. Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς στην οικονομία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο φούντο. «Το 5ο μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό και η εξάρτηση θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του χρέους με τα εισοδήματα», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις