Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Κόντρα της δημοσιογράφου Γιάμαλη με τον καθηγητή
ΕΛΛΑΔΑ

Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Κόντρα της δημοσιογράφου Γιάμαλη με τον καθηγητή

Μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: Επεισόδιο μεταξύ του καθηγητή Θ. Λύτρα και της δημοσιογράφου Α. Γιάμαλη στα social media για μια συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Επεισόδιο με ανταπαντήσεις και εξηγήσεις μέσα από αναρτήσεις στα social media, προκλήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή καθηγητής Επιδημιολογίας Θεόδωρου Λύτρα και της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη. Ο καθηγητής έχει βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή τη μελέτη που συνυπογράφει με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τη συσχέτιση του αριθμού των ασθενών στις ΜΕΘ με τη θνητότητα. Με βασικό συμπέρασμα ότι περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν στις ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων και ότι επίσης περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση στο ΕΣΥ. Στην ίδια μελέτη υπάρχει και η σημείωση ότι περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν αν διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ- σημείωση που προκάλεσε μεγάλη πολιτική κόντρα- αλλά η επισήμανση χρήζει περισσότερης μελέτης, αναφέρουν οι κ. Τσιόδρας και Λύτρας.

Η δημοσιογράφος σε μια αιχμηρή ανάρτησή της ανέφερε ότι ο κ. Λύτρας αρνήθηκε να εμφανιστεί στην εκπομπή της στο KONTRA και να μιλήσει για το επίμαχο θέμα που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση. Υποστήριξε ότι ο καθηγητής της είπε ότι “δεν βγαίνει σε τηλεοράσεις”. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Η κ. Γιάμαλη έγραψε: Ο καθηγητής κ. Λύτρας που φιλοξενήθηκε νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή που κάνουμε με τον Γιώργο Παγάνη στον RealFm, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση να συζητήσουμε την έρευνα που συνυπογράφει με τον κ. Τσιόδρα στον αέρα του Kontra Channel με την απολύτως σεβαστή αιτίαση πως δεν βγαίνει σε τηλεοράσεις. Τελικά βγαίνει, αλλά όχι σε όλες. Αιτίαση επίσης σεβαστή η οποία όμως αξιολογείται διαφορετικά.

Απαντώντας στο σχόλιό της ο καθηγητής Θ. Λύτρας ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η δημοσιογράφος “παράκουσε” και ότι ο ίδιος δεν θέλει να βγαίνει σε πολιτικές εκπομπές και όχι γενικά σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Έγραψε: Μάλλον παρακούσατε κα. Γιάμαλη. Σας είπα δε βγαίνω σε πολιτικές εκπομπές, ως έχω δικαίωμα νομίζω. Και μου φάνηκε ότι το κατανοήσατε… Σέβομαι τη δουλειά σας, σεβαστείτε και σεις τη δικιά μου. Η οποία δεν είναι η πολιτική, αλλά η επιστήμη.

Η δημοσιογράφος έσπευσε να απαντήσει ξανά στον καθηγητή:

Εδώ και δύο χρόνια το πρώτο μέρος της εκπομπής -λόγω πανδημίας- φιλοξενεί επιστήμονες ερευνητές ή γιατρούς του πεδίου. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας έβαζα στη διδικασία πολιτικής συζήτησης σεβόμενη ακριβώς την ιδιότητά σας. Αν παρανόησα να διορθώσω και να ξαναδιατυοώσω την πρόσκληση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις