Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναικοκτόνος Αλεξανδρούπολη: Ομολόγησε, ζήτησε συγγνώμη και προφυλακίστηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτόνος Αλεξανδρούπολη: Ομολόγησε, ζήτησε συγγνώμη και προφυλακίστηκε

Γυναικοκτόνος Αλεξανδρούπολη: Παραδέχτηκε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του αλλά δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει, σύμφωνα με τη δικηγόρο του.

Τη μεταμέλεια του δήλωσε ο 31χρονος συζυγοκτόνος ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 29χρονη γυναίκα του στην Αλεξανδρούπολη. Ο 31χρονος ομολόγησε την πράξη του ενώπιον ανακριτή και παραδέχτηκε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του και μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών τους, αλλά, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Ο δράστης απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, ενώ ζήτησε να του επιβληθεί η τιμωρία που του αξίζει χωρίς επιείκεια. Αμέσως μετά αποφασίστηκε η προφυλάκιση έως τον προσδιορισμό δικασίμου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Η συνήγορος υπεράσπισής του, Ίλια Μαρινάκη, μετά το τέλος της σημερινής απολογίας του δράστη ενώπιον του ανακριτή ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και ομολόγησε την πράξη του. Είπε βέβαια ότι δεν επεδίωκε το αποτέλεσμα του θανάτου το οποίο τελικώς επήλθε. Ομολόγησε όμως ακριβώς τι έκανε, είπε ότι αποβραδίς είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, ότι κάνει χρήση κάνναβης συστηματικά και ότι δεν κατάλαβε πως το έκανε, αλλά το έκανε. Δεν ζήτησε την επιείκεια του προέδρου, είπε ότι “θέλω να τιμωρηθώ όπως μου αξίζει”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε ασθενοφόρο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ο κατηγορούμενος

Τέλος, η δικηγόρος έσπευσε να τονίσει πως ο κατηγορούμενος αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της νεαρής γυναίκας, κάλεσε ασθενοφόρο παρά τις αντιρρήσεις της συζύγου του. Μάλιστα, η δικηγόρος σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ακόμη 14 άτομα στα οποία απευθύνθηκε έδωσαν αίμα για τις ανάγκες των χειρουργείων στα οποία υπεβλήθη, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα ο δράστης υποστήριζε σε συγγενείς και στους γιατρούς της αστυνομία ότι η γυναίκα του έπεσε από τις σκάλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις