Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ελευσίνας: Στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελευσίνας: Στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης

Δήμος Ελευσίνας: Λήψη μέτρων για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης σε επίπεδο ΟΤΑ.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων για την υποστήριξή της, από πλευράς ΟΤΑ. Έτσι, ο Δήμος Ελευσίνας, στοχεύει στην επέκταση της χρήσης των οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, στην ανάπτυξη υποδομών επαναφόρτισης, που θα είναι δημοσίως προσβάσιμοι αλλά και στη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για την αγορά ηλεκτροκίνησης.

Μέσω του προγράμματος χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης, που εκπονείται από τους Δήμους, πρόκειται ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου και ο Δήμος να υλοποιήσει τον σχεδιασμό για ανανέωση των δημοτικών οχημάτων.

Ένα σημαντικό βήμα

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Γίνεται ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή μας, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη κυρίως για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία. Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο μας, όχι μόνο να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες Ηλεκτρικών Οχημάτων αλλά και το έναυσμα να αντικαταστήσουμε με ηλεκτρικά, τα δημοτικά οχήματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις