Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία πρατήριο: Οπλοστάσιο στην οικία του συλληφθέντα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία πρατήριο: Οπλοστάσιο στην οικία του συλληφθέντα

Ληστεία πρατήριο: Ο συλληφθείς χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του όχημα της μητέρας του, μέσα από το οποίο και ταυτοποιήθηκε.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί, που μπήκαν για έρευνα στην οικία 36χρονου, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες για τη διάπραξη ένοπλης ληστείας σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα. Βρέθηκαν μπροστά σε ένα οπλοστασιο από 43 μαχαίρια, ένα πιστόλι-απομίμηση, σφαίρες πυροβόλου όπλου και αντιασφυξιογόνο μάσκα. Ο 36χρονος συνελήφθη για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί Όπλων και περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Αναζητείται, λέει η Αστυνομία, ο συνεργός του. Η ληστεία στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα έλαβε χώρα τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου.

Δύο δράστες, που κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πλησίασαν το πρατήριο με τον 36χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο της μητέρας του. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ενώ ο δεύτερος δράστης είχε αναλάβει τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» για την περίπτωση που πλησίαζε περιπολικό ή μοτοσικλέτα της Αστυνομίας, ο υπάλληλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την κάνη του πιστολιού του ενός δράστη. Υποχρεώθηκε να παραδώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο εκείνη την ώρα και ήταν 400 ευρώ. Όμως, ο κουκουλοφόρος δράστης δεν στάθηκε εκεί. Στον χώρο του πρατηρίου βρισκόταν για να εφοδιάσει το όχημά του με καύσιμα κι ένας πελάτης.  Ο δράστης απείλησε και αυτόν, άρπαξε ένα σακίδιο που κρατούσε ελπίζοντας ότι θα βρει χρήματα και διέφυγε τρέχοντας προς το αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του.

Αναγνώρισαν το αυτοκίνητο

Από το βιντεοληπτικό υλικό οι αστυνομικοί, που ανέλαβαν την έρευνα «είδαν» το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η διαφυγή. Διαπίστωσαν ότι το όχημα ανήκε σε γυναίκα, αλλά εκείνη τη νύχτα το χρησιμοποιούσε ο 36χρονος γιος της. Μετά από σύντομη παρακολούθηση των κινήσεών του, αποφασίστηκε η έρευνα στο σπίτι, όπου διέμενε. Εκεί η Αστυνομία, στην έρευνα, που διενεργήθηκε, βρήκε και κατάσχεσε: Σαράντα τρία μαχαίρια, πιστόλι (ρέπλικα), 6 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 6 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, κάλυκα πυροβόλου όπλου, αντιασφυξιογόνο μάσκα. Βρήκαν, όμως, και την αιτία που οδήγησε τον 36χρονο σ αυτή την πράξη. Ζυγαριά ακριβείας, ένα σκεύος με υπολείμματα ηρωίνης. Κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται η αναζήτηση των στοιχείων του συνεργού του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις