Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες – Πεκίνο: Η απάντηση της Κίνας στο μποϊκοτάζ των ΗΠΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες – Πεκίνο: Η απάντηση της Κίνας στο μποϊκοτάζ των ΗΠΑ

Χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες - Πεκίνο: Απόρριψη της ανακοίνωσης των ΗΠΑ από την πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον.

Η αντίδραση της Κίνας ήρθε λίγες ώρες μετά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για διπλωματικό μποϊκοτάζ των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον απέρριψε την ανακοίνωση των ΗΠΑ για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, κάνοντας λόγο για «προσχηματική πράξη» και «πολιτική χειραγώγηση» που «δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων».

«Καμία πρόσκληση δεν έχει δοθεί σε πολιτικούς των ΗΠΑ, επομένως αυτό το “διπλωματικό μποϊκοτάζ” έρχεται απλώς από το πουθενά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας Λιού Πενγκγιού, στο πρακτορείο Reuters σε απάντηση μέσω email σε αίτημα για σχολιασμό της ανακοίνωσης των ΗΠΑ.

“Πολιτική χειραγώγηση και σοβαρή διαστρέβλωση του πνεύματος του Ολυμπιακού Ιδεώδους”

«Μια τέτοια προσχηματική πράξη είναι απλώς μια πολιτική χειραγώγηση και μια σοβαρή διαστρέβλωση του πνεύματος του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα νοιαζόταν για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν ή όχι, και δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία» σχολίασε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις