Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρυξέλλες επεισόδια: “Πεδίο μάχης” η γειτονιά της ΕΕ για τα μέτρα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες επεισόδια: “Πεδίο μάχης” η γειτονιά της ΕΕ για τα μέτρα

Βρυξέλλες επεισόδια:Νεά σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, κοντά στη γειτονία που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νεα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Βέλγιο με τους διαδηλωτές να πετούν τουβλα στις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η διαδήλωση στις Βρυξέλλες για τους περιορισμούς του COVID-19 που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση έγινε βίαιη. Αρχικά, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας και προς τη γειτονιά που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε παρακείμενο δρόμο της πλατείας Σουμάν, κοντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αστυνομία είχε στήσει κιγκλιδώματα για να ανακόψει την πορεία των διαδηλωτών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια. Οι αρχές χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος,ωστόσο μια ομάδα διαδηλωτών φορώντας μαύρες κουκούλες και φωνάζοντας “ελευθερία” άρχισε να πετάει τούβλα και άλλα αντικείμενα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το COVID-19 pass που είναι απαραίτητο για πρόσβαση σε μπαρ και εστιατόρια.

“Δεν αντέχω καμία διάκριση και τώρα υπάρχει το πάσο του εμβολίου που εισάγει διακρίσεις και κυρώσεις για μη εμβολιασμένους”, είπε ένας διαδηλωτής και πρόσθεσε: “Όλο αυτό είναι διάκριση, άρα πρέπει να το πολεμήσουμε. Δεν θέλουμε δικτατορία”.

Η διαδήλωση υπό την ονομασία “Πορεία προς την ελευθερία πράξη 2” ξεκίνησε στις 13.00 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 8.000 άνθρωποι, ενώ οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για 70.000 ανθρώπους.

Στις 21 Νοεμβρίου, 35.000 άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων για την προστασία από την COVID.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις