Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

28

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και αγκαλιά: Ποιοι την έχουν περισσότερο ανάγκη
PLUS

Ζώδια και αγκαλιά: Ποιοι την έχουν περισσότερο ανάγκη

Ζώδια και αγκαλιά: «Να κοιμηθούμε αγκαλιά….»

Μια… αγκαλίτσα δεν είναι αυτό που ζητούν απεγνωσμένα όλοι μετά από μια δύσκολη μέρα; Ε ναι. Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Virginia Satir, είχε πει το γνωστό στους αγκαλίτσες «χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και δώδεκα αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε». Και οι επιστήμονες, όσο και η αίσθηση που αποκομίζουμε μετά από μια ζεστή αγκαλιά με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, φροντίζουν να το αποδείξουν με χειροπιαστά στοιχεία. Η μοναξιά, ο θυμός και κάθε αρνητικό συναίσθημα καταπολεμάται από την οξυτοκίνη, την ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας όταν αγκαλιαζόμαστε. Παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης, της «ουσίας της ευτυχίας».

Μπορεί η αγκαλιά να αποτελεί έκφραση και απότοκο της καλής μας σχέσης με τον/την σύντροφό μας, αλλά το ίδιο ισχύει και αντίστροφα: Οι συχνές αγκαλιές, που παράγουν τις ορμόνες της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, βοηθούν στην διατήρηση της αρμονίας μεταξύ δύο συντρόφων και το χτίσιμο μιας καλής σχέσης. Όλοι χρειάζονται μια αγκαλιά. Άλλοι την επιζητούν επίμονα και άλλοι απλώς περιμένουν να την απολαύσουν.

grayscale photo of woman in black long sleeve shirt and black hat
Δείτε ποια είναι τα τρία ζώδια που έχουν πιο μεγάλη ανάγκη την αγκαλιά;
Καρκίνος

Το middle name του είναι «αγαπούλας» και δεν ντρέπεται να το βροντοφωνάξει, ακόμα και στον περιπτερά της γειτονιάς του. Είναι γνωστό ότι, όταν δεν είναι καλά, θέλει ένα ανθρώπινο στήριγμα να του κάνει ένα αγχολυτικό μασάζ ή να τον πάρει μία αγκαλιά και να του πει πως όλα θα πάνε καλά ενώ τρώνε μαζί σοκολατόπιτα με παγωτό. Δε χρειάζεται να είναι με ερωτικό σύντροφο. Μπορεί να το κάνει και με τον καλύτερό του φίλο ή το σκύλο του.

grayscale photography of man and woman embracing
Τοξότης

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια, σε επίπεδο επικοινωνίας, είναι ο Τοξότης. Τον βλέπεις λίγο απόμακρο, εσωστρεφή και αγχωμένο, αλλά είναι απόλυτα δοτικός σε μία σχέση και σε εκπλήσσει με την τρυφερότητά του. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις μετά από μία δύσκολη μέρα είναι να τον πάρεις μία αγκαλιά και να του χαϊδεύεις τα μαλλάκια.

man in black long sleeve shirt hugging woman in black long sleeve shirt
Ιχθύες

Το πιο ρομαντικό και ονειροπόλο ζώδιο είναι και το 12ο του κύκλου. Σαν ζώδιο του νερού, κρύβει μεγάλες ευαισθησίες και είναι αρκετά ευσυγκίνητο. Του αρέσει να παρέχει ασφάλεια και στοργή στους αγαπημένους του, αλλά περιμένει το ίδιο σε αντάλλαγμα. Τσίμπησέ του τα μαγουλάκια και χάιδεψέ του την κοιλίτσα μέχρι να κοιμηθεί.

Πηγή: Astrology
man and woman standing while hugging
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις