Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάπας Φραγκίσκος – Κύπρος: Πού θα κοιμηθεί – Τι συμβολίζει η θέα του δωματίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος – Κύπρος: Πού θα κοιμηθεί – Τι συμβολίζει η θέα του δωματίου

Πάπας Φραγκίσκος - Κύπρος: Θα διαμείνει σε φραγκισκανικό μοναστήρι στη Λευκωσία.

Δηλώσεις στο custodia.org έκανε ο φύλακας της Φραγκισκανικής μονής του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία σχετικά με το πού θα διαμένει ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο: «Μετά από μια πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση για την επίσκεψη, διορίστηκα συντονιστής της παπικής επίσκεψης στην Κύπρο, αλλά το ταξίδι δεν ήταν ακόμη σίγουρο. Όταν λάβαμε την επίσημη επιβεβαίωση, το ανακοινώσαμε στις ενορίες και στις κοινότητες με έκπληξη».

Ο μοναχός π. Jerzy, με καταγωγή από την Πολωνία και ο οποίος για δεκαετίες βρίσκεται στην υπηρεσία της Εκκλησίας των Αγίων Τόπων, μίλησε για τις προετοιμασίες των τελευταίων εβδομάδων για την καλύτερη δυνατή υποδοχή στον Άγιο Πατέρα.

Το μοναστήρι όπου θα μείνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας μένει στο Φραγκισκανικό μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου είναι και η έδρα της Αποστολικής Μονής, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου. «Θα κοιμηθεί σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό όπου έμεινε ο Πάπας Βενέδικτος XVI όταν επισκέφθηκε τη χώρα το 2010. Για να μην χρειαστεί ο Άγιος Πατέρας να ανέβει σκάλες, του έχουμε ετοιμάσει ένα δωμάτιο στο ισόγειο», εξηγεί ο εφημέριος και φύλακας της Φραγκισκανικής μονής. «Ένα παράθυρο στο δωμάτιο του Πάπα βλέπει στον μικρό κήπο της κουζίνας του μοναστηριού αλλά και στα κατεχόμενα», είπε. «Είναι σύμβολο του πόνου. Ο Πάπας έρχεται να εκφράσει την εγγύτητά του με τον πληθυσμό της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη στα δυο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις