Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Λιούις Χάμιλτον για ΛΟΑΤΚΙ: Ο αστέρας της Formula 1 κατά της ομοφοβίας στη Σαουδική Αραβία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λιούις Χάμιλτον για ΛΟΑΤΚΙ: Ο αστέρας της Formula 1 κατά της ομοφοβίας στη Σαουδική Αραβία

Λιούις Χάμιλτον για ΛΟΑΤΚΙ: "Αν διαβάσετε τους νόμους που ισχύουν για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, είναι τρομακτικοί".

Παρότι η Σαουδική Αραβία είναι μία χώρα που προσεγγίζει με φοβερή αυστηρότητα τη διαφορετικότητα, ο Lewis Hamilton δε σφύριξε αδιάφορα. Όταν ο αστέρας της Formula 1 ρωτήθηκε σχετικά, μίλησε με πάθος για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και την αντιμετώπισή της σε χώρες όπως αυτή της Μέσης Ανατολής.

«Νιώθω πως το σπορ κι εμείς έχουμε το καθήκον να προσπαθήσουμε να παρουσιάζουμε όσα προβλήματα βλέπουμε στις χώρες που πηγαίνουμε, ειδικά στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με κάθε σεβασμό σε όσους ζουν εδώ, παρότι νιώθω άνετα εδώ, δεν είναι επιλογή μου, είναι επιλογή του σπορ. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος αλλά ενώ είμαστε εδώ, νιώθω πως πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε κάποια πράγματα. Είδατε για παράδειγμα το κράνος που φορούσα στον προηγούμενο αγώνα. Θα το φορέσω ξανά εδώ αλλά και στον επόμενο αγώνα. Γιατί είναι ένα σοβαρό θέμα και έχει και νομικές προεκτάσεις εδώ. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Σαουδική Αραβία και μπορεί να τιμωρηθεί με μαστίγωμα και φυλάκιση. Αν διαβάσετε τους νόμους που ισχύουν για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, είναι τρομακτικοί. Πρέπει να γίνουν αλλαγές», είπε ο Hamilton στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Αναφορά και στα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία

Όμως ο επτάκις πρωταθλητής, δεν περιορίστηκε μόνο στα δικαιώματα της συγκεκριμένης κοινότητας αλλά και των γυναικών. «Οι γυναίκες άρχισαν να οδηγούν εδώ το 2018. Κάποιες είναι ακόμα στη φυλακή επειδή είχαν οδηγήσει παλαιότερα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν και το σπορ μας μπορεί να κάνει περισσότερα για αυτό», σχολίασε ο Hamilton. Ο οδηγός της Mercedes είναι 8 πόντους πίσω από τον Max Verstappen, με δύο αγώνες να απομένουν για το φινάλε της χρονιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις