Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακελειό σε σχολείο – Μίσιγκαν: Αυτός ειναι ο 15χρονος που άνοιξε πυρ
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε σχολείο – Μίσιγκαν: Αυτός ειναι ο 15χρονος που άνοιξε πυρ

Μακελειό σε σχολείο - Μίσιγκαν: Ο έφηβος που αιματοκύλησε Λύκειο στο Μίσιγκαν σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές του και τραυματίζοντας ακόμη οκτώ, ταυτοποιήθηκε ως ο 15χρονος Ίθαν Κράμπλι

Ο έφηβος που αιματοκύλησε το Λύκειο της Οξφόρδης στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ την Τρίτη σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές του και τραυματίζοντας ακόμη οκτώ, ταυτοποιήθηκε ως ο 15χρονος Ίθαν Κράμπλι. Ο Κράμπλι ζει με τους γονείς σε ένα μικρό σπίτι στην Οξφόρδη, λιγότερο από δύο μίλια μακριά από το σημείο που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας την 16χρονη Tate Myre, την 14χρονη Hana St Juliana και τη 17χρονη Madisyn Baldwin. Ένα τέταρτο αγόρι, ο 17χρονος Justin Shilling πέθανε στο νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης. Το κίνητρο του Κράμπλι για το μακελειό παραμένει ανεπιβεβαίωτο από την τοπική αστυνομία, αλλά οι μαθητές του σχολείου ανέφεραν ότι ο 15χρονος δεχόταν μπούλινγκ.

Φωτο: Ο 15χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ τέσσερις συμμαθητές του
Τα 3 από τα 4 θύματα

Τις ημέρες πριν από την επίθεση είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία στο Instagram για να καυχηθεί για το νέο πιστόλι μάρκας Sig Sauer 9 χιλιοστών του πατέρα του, προσποιούμενος ότι ήταν δικό του. “Μόλις πήρα τη νέα μου ομορφιά σήμερα. SIG Sauer 9mm. Κάντε όποιες ερωτήσεις, θα απαντήσω”, έγραψε σε μια ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί. Οι περισσότερες φωτογραφίες του Κράμπλι που παραμένουν στο διαδίκτυο τραβήχτηκαν πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, όταν ήταν 12 ετών. Ο σερίφης της κομητείας του Όκλαντ, Μάικλ Μπουσάρντ, αποκάλυψε ότι ο Κράμπλι δεν μιλάει στους ανακριτές στη μονάδα ανηλίκων όπου κρατείται. Οι γονείς του, Τζέιμς και Τζένιφερ, προσέλαβαν δικηγόρο που τον συμβούλεψε να διεκδικήσει την 5η πέμπτη τροποποίηση του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει προστασία από “αυτοενοχοποίηση – εξαναγκασμό να καταθέσει”.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν θα κατηγορηθεί ως έφηβος ή ενήλικας. Η εισαγγελία της κομητείας του Όκλαντ λέει ότι δεν έχει λάβει ακόμη σύσταση από το γραφείο του σερίφη.

“Αμερικανικό πρόβλημα”

“Οι σκέψεις μου στρέφονται στις οικογένειες που ζουν αυτόν τον αφόρητο πόνο της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε επαγγελματικό λύκειο της Μινεσότα. Το πιο πρόσφατο από μια μακρά σειρά αιματηρών επεισοδίων με πυρά σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία αναμένεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει συζητήσεις για τον έλεγχο των όπλων και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, καθώς πολλές πολιτείες επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα, ενώ οι διαταραχές ψυχικής υγείας συχνά δεν αντιμετωπίζονται.

“Πρόκειται αποκλειστικά για ένα αμερικανικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η οποία έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος και εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους μαζί με τον βοηθό σερίφη Μακάμπι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις