Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – ταξίδια: Συνιστά την αποφυγή τους στους 60 και άνω
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – ταξίδια: Συνιστά την αποφυγή τους στους 60 και άνω

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - ταξίδια: Η συμβουλή αφορά και τα άτομα που γενικά κινδυνεύουν αν κολλήσουν το νέο κορονοϊό.

Τα άτομα που κινδυνεύουν από το νέο κορονοϊό, περιλαμβανομένων των άνω των 60 ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια, συνέστησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την εμφάνιση της νέας ανησυχητικής παραλλαγής Όμικρον. Συγκεκριμένα γράφει ο ΠΟΥ σε ένα τεχνικό έγγραφο: «Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους».

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε σήμερα ότι οι γενικές απαγορεύσεις στα ταξίδια δε θα εμποδίσουν τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, καλώντας τις χώρες να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που θα βασίζεται σε μια αξιολόγηση των κινδύνων.

Αρνητικός ο αντίκτυπος των γενικών απαγορεύσεων

Επίσης στο τεχνικό έγγραφο ο ΠΟΥ τονίζει: «Οι γενικές απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα εμποδίσουν τη διεθνή διασπορά και θα επιβαρύνουν τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης. Επιπλέον, μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες υγειονομικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποθαρρύνοντας τις χώρες να αναφέρουν και να μοιράζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα προσδιορισμού αλληλουχίας».

Στις τελευταίες ταξιδιωτικές συστάσεις του λέει: «Τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον έλεγχο των επιβατών πριν από το ταξίδι και/ή κατά την άφιξή τους και τη χρήση τεστ SARS-COV-2 ή την επιβολή καραντίνας σε διεθνείς ταξιδιώτες, έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση των κινδύνων». Τουλάχιστον 56 χώρες έχουν ανακοινώσει έως τις 28 Νοεμβρίου την εφαρμογή ταξιδιωτικών μέτρων που στοχεύουν στο να καθυστερήσουν την εισαγωγή της Όμικρον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις