Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό στην Πατησίων: Μια συγκλονιστική μαρτυρία με φόντο την εγκατάλειψη της 2χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό στην Πατησίων: Μια συγκλονιστική μαρτυρία με φόντο την εγκατάλειψη της 2χρονης

«Στα δύο μου με εγκατέλειψαν με τον αδελφό μου στα σκουπίδια. Οι βιολογικοί μας γονείς δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί μας κακοποίησαν και μας εγκατέλειψαν», εξομολογήθηκε.

Συγκλονίζει η ιστορία μιας γυναίκας που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της σε βρεφική ηλικία μαζί με τον αδερφό της. Η μαρτυρία της Μαρίας, την οποία παράτησαν οι γονείς της στα σκουπίδια, το 1990, σε ηλικία δύο ετών, αποτελεί «γροθιά στο στομάχι». Οι εφιαλτικές μνήμες της «ξύπνησαν» μετά την εγκατάλειψη της μικρούλας μέσα σε καρότσι, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, και η 32χρονη σήμερα γυναίκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε στη δική της κατάθεση ψυχής προκαλώντας συγκίνηση για τα όσα βίωσαν τα δύο αδελφάκια σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, αλλά και οργή για τους γονείς που τα εγκατέλειψαν. Πλέον αν και έχει κάνει τη δική της οικογένεια, ένα αναπάντητο «γιατί» συνεχίζει να τη βασανίζει, σχετικά με τους λόγους που οι γονείς τους τούς συμπεριφέρθηκαν τόσο απάνθρωπα.

Τόσο η Μαρία μάλιστα, όσο και ο ενός έτους αδελφός της, βρέθηκαν κακοποιημένα, καθώς τους είχαν χτυπήσει, επιτείνοντας την αίσθηση του σοκαριστικού. «Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες, αλλά όπως ενημερώθηκα, μετά είχαμε κακοποιηθεί ο αδελφός μου και εγώ. Ευχαριστώ δημόσια το Κέντρο Βρεφών “Μητέρα” γιατί εάν δεν υπήρχε, δεν ξέρω πού θα βρισκόμασταν», ανέφερε αρχικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους θετούς γονείς τους, οι οποίοι τους πρόσφεραν την αγάπη και τη θαλπωρή που τόσο τους έλειπε. «Δεν μείναμε πολύ στο Κέντρο Βρεφών γιατί ο Θεός μας έστειλε δύο άξιους και υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι μας υιοθέτησαν. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη στην οικογένεια, είμαστε δεμένοι. Και έδωσα το όνομα του μπαμπά μου στην κόρη μου. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω», εκμυστηρεύτηκε.

person holding baby feet
«Βρήκα τους βιολογικούς γονείς μας»

Ερωτηθείσα εάν αναζήτησε ποτέ τους βιολογικούς γονείς της, η 32χρονη αποκάλυψε πως όχι μόνο τους έψαξε, αλλά τους βρήκε κιόλας. Όπως ανέφερε, ζήτησε εξηγήσεις για την εγκατάλειψη της ίδιας και του αδελφού της, ενώ πήρε «κάποιες απαντήσεις» αν και «η πλευρά του βιολογικού πατέρα μου είπε ψέματα, δεν το παραδέχτηκε ποτέ». Από την άλλη, η πλευρά της μητέρας είπε «εν μέρει την αλήθεια», ωστόσο «δεν είχαν να εξηγήσουν πολλά, έλεγαν ασυναρτησίες». «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση μαζί τους και δεν θέλω. Έχω γονείς και τους αγαπώ πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Για τη Μαρία δεν έχει πάντως πλέον πολλή σημασία, καθώς ευγνωμονεί τον Θεό γιατί βρέθηκε σε μια υπέροχη οικογένεια που της «χάρισε τα πάντα». «Γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει, όχι αυτός που σε γεννάει», τονίζει με νόημα.

Infant's feet being held by a woman's hand with painted and manicured hands resting on a gray blanket
«Μην πετάτε τα παιδιά»

Καταλήγοντας, η 32χρονη, η οποία αποκάλυψε πως το παιδί της γνωρίζει την ιστορία της, στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα. «Δεν είπα λεπτομέρειες, αλλά ξέρει ότι είμαι υιοθετημένη. Δεν έχω λόγο να το κρύψω. Οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται πάνω στις αλήθειες, όχι σε ψέματα. Οι γονείς μου με έχουν κάνει δυνατή και τους ευχαριστώ πάρα πολύ», εξηγεί.Όσο γι’ αυτούς που αποφασίσουν τα εγκαταλείψουν τα παιδιά τους; «Υπάρχουν μητέρες που παρακαλούν τον Θεό και με εξωσωματικές προσπαθούν να κάνουν παιδιά και δεν τα καταφέρνουν. Και υπάρχουν κι εκείνες που γεννούν παιδιά και τα πετούν. Ας σταματήσει αυτό, ας μπει ένα τέλος. Αν δεν θες το παιδί, πήγαινέ το σε κάποιο ίδρυμα και θα μεγαλώσει πολύ καλύτερα. Μην πετάτε τα παιδιά», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις