Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: “Καταδρομείς στα τουρκικά χωριά Δέρειο, Ορμένιο, Σουφλί”, γράφουν τα γειτονικά ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα: “Καταδρομείς στα τουρκικά χωριά Δέρειο, Ορμένιο, Σουφλί”, γράφουν τα γειτονικά ΜΜΕ

Ελληνοτουρκικά νέα: Οπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί

Τουρκικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως «πρόκληση» κατά της Τουρκίας την αποστολή μονάδων καταδρομέων του ελληνικού στρατού σε «τουρκικά χωριά» στη δυτική Θράκη. Οπως σημειώνουν, η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί και μάλιστα πραγματοποίησε άσκηση με βαρέα όπλα στη μέση χωριού του δήμου Μύκης. Η Ελλάδα, η οποία έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, συνεχίζει να συγκεντρώνει μονάδες καταδρομέων σε «τουρκικά χωριά», όπως χαρακτηρίζουν τα χωριά της δυτικής Θράκης.

Σε ένα από αυτά στην περιοχή Σουφλίου, στο Μέγα Δέρειο, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα αναπτύξει καταδρομείς των ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, οι καταδρομείς κατέφθασαν στο χωριό με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και θα εγκατασταθούν στον πρώην στρατώνα Παρασκευούδη. Επιπλέον, στάλθηκαν στους στρατώνες 4 στρατιωτικά ελικόπτερα για να υπηρετήσουν στην περιοχή.

“Ο ελληνικός στρατός και οι Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ έχουν ήδη αναπτυχθεί”

Οι ελληνικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η μονάδα στάλθηκε στα βουλγαροελληνικά σύνορα για να αποτρέψει τη διέλευση «παράνομων μεταναστών και να αποτρέψει τις δραστηριότητες της εμπορίας ανθρώπων».  Υποστηρίχθηκε ότι οι καταδρομείς θα περιπολούν στην περιοχή 24 ώρες το 24ωρο. Ο ελληνικός στρατός και οι Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ (Frontex) έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί, προστίθεται στα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις