Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρον Τζέρεμι βιασμοί: Η παρακμή του πιο διάσημου πορνοστάρ στον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρον Τζέρεμι βιασμοί: Η παρακμή του πιο διάσημου πορνοστάρ στον κόσμο

Ρον Τζέρεμι βιασμοί: Πρόκειται για μία από τις πιο απίθανες ιστορίες επιτυχίας της βιομηχανίας ενηλίκων

Για δεκαετίες, ένας από τους πιο διάσημους άνδρες πορνοστάρ στον κόσμο, ο Ρον Τζέρεμι, φέρεται να επιτίθετο και να βίαζε γυναίκες. Συνελήφθη το 2020, και τώρα περιμένοντας τη δίκη του, αρνείται όλες τις κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή για 330 χρόνια. Το BBC News έκανε τη δική του ανάλυση για την υπόθεση Τζέρεμι. Ο πιο διάσημος άνδρας πορνοστάρ στον κόσμο φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά και να βίαζε γυναίκες για δεκαετίες. Τι σημαίνει η σύλληψή του για τη μεταβαλλόμενη βιομηχανία των ενηλίκων; Εδώ και δεκάδες χρόνια, ο πιο διάσημος άνδρας πορνοστάρ στον κόσμο, ο Ρον Τζέρεμι, φέρεται να χειραγωγούσε, να επιτεθόταν και να βίαζε γυναίκες.

Πρόκειται για μία από τις πιο απίθανες ιστορίες επιτυχίας της βιομηχανίας ενηλίκων. Ο 68χρονος Τζέρεμι, έγινε «είδωλο» του πορνό που εμφανίστηκε σε περισσότερες από 2000 ταινίες για ενήλικες και πέρασε με επιτυχία στα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, μόλις τον Ιούνιο του 2020 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για 34 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος 21 γυναικών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης.

Ο Τζέρεμι αρνείται όλες τις κατηγορίες

Σε αυτό το εκρηκτικό ντοκιμαντέρ, ακούγονται για πρώτη φορά μερικά από τα φερόμενα θύματά του καθώς και εκείνοι που βοήθησαν να «χτυπήσει» ο συναγερμός για αυτόν. Η Τζίντζερ Μπανκς, μίας από τους πρώτους ενήλικες performers που έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στη συμπεριφορά του Ρον Τζέρεμι, μιλά για τον αγώνα της ο κλάδος να αναλάβει δράση. «Ξέρω ότι κατά κάποιο τρόπο η κοινωνία πιστεύει ότι η αφήγηση μάρτυρα από κάποιον που δεν συμμετέχει στην ψυχαγωγία ενηλίκων είναι πιο αξιόπιστη από κάποιον που ασχολείται με την ψυχαγωγία ενηλίκων», αναφέρει.

Λέει ότι πάλεψε για να απαγορευτεί ο Τζέρεμι από εκθέσεις και εκδηλώσεις για ενήλικες όπου φέρεται να επιτέθηκε σε πολλά από τα θύματά του. Μήπως η βιομηχανία έκλεινε τα μάτια σε αυτό που προφανώς έκανε ο Ρον; Ο Τζέρεμι – ο οποίος αρνείται σταθερά όλες τις κατηγορίες εναντίον του και έχει δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες – αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 330 ετών εάν καταδικαστεί. Η Τάνα Λι, μια πρώην ηθοποιός ταινιών ενηλίκων αφηγείται μια θλιβερή ιστορία βιασμού από τον Τζέρεμι πριν μπει στη βιομηχανία και τη σύγχυσή της σχετικά με αυτό: «Σίγουρα έβαλε το πέος του στον κόλπο μου χωρίς τη συγκατάθεσή μου», λέει. «Αν αυτό συνέβαινε στο μελλοντικό παιδί μου ή σε οποιονδήποτε ήξερα, θα το ονόμαζα βιασμό, οπότε υποθέτω ότι επειδή είμαι εγώ, νομίζω ότι δεν είναι».

Έχει πραγματικά αρχίσει να απομακρύνεται η δύναμη από τα ανδροκρατούμενα στούντιο υπέρ των γυναικών για πρώτη φορά;

Άλλοι συνεντευξιαζόμενοι από τη βιομηχανία, κυρίως άντρες, κάνουν λόγο για τη φήμη του Τζέρεμι ως κάποιος που «χουφτώνει», η οποία ήταν πολύ γνωστή και μέρος της προσωπικότητάς του, αλλά λένε ότι θα σταματούσε αμέσως αν του έλεγαν: «Σταμάτα, Ρόνι». Ο Μος Κρίβιν, ωστόσο, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τον μακροπρόθεσμο προσωπικό βοηθό και τον καλύτερο φίλο του Τζέρεμι, ισχυρίζεται ότι είπε στον ηθοποιό σε πολλές περιπτώσεις, «απλώς μην βάζεις ποτέ τα χέρια σου πάνω τους… δεν άκουσε ποτέ». Παρά τις καταγγελίες, εξακολουθεί να έχει πολλούς υποστηρικτές. Αρκετοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες το κάνουν για τα χρήματα, λόγω του κινήματος #MeToo. Οι συζητήσεις σχετικά με τη συναίνεση έχουν γίνει πιο περίπλοκες τα τελευταία χρόνια και στον κόσμο του πορνό, ο καθορισμός ορίων στα γυρίσματα είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

Αυτό το ντοκιμαντέρ αποκτά απεριόριστη πρόσβαση στα παρασκήνια του συχνά μυστικοπαθούς κόσμου των ενηλίκων και αναζητά τι σημαίνει η σύλληψη του Ρον Τζέρεμι για την μεταβαλλόμενη βιομηχανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις