Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία μίνι μάρκετ – Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία μίνι μάρκετ – Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις δράστες

Ληστεία μίνι μάρκετ - Κρήτη: Πρόκειται για δύο νεαρούς Αλβανούς και έναν Γεωγιανό.

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να βγάλουν τις κουκούλες από τα κεφάλια των τριών ληστών οι οποίοι με βάρβαρο τρόπο που καταγράφηκε από κάμερα, λήστεψαν εργαζόμενο σε Μίνι Μάρκετ της οδού 62 Μαρτύρων, το οποίο παραμένει σε λειτουργία ημέρα και νύχτα.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Οι ληστές, νεαρής ηλικίας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες δύο Αλβανοί κι ένας Γεωργιανός, νέοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μεγάλωσαν εδώ. Οι εικόνες από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν σοκ σε όλη την Κρήτη και στους καταστηματάρχες του Ηρακλείου, οι οποίοι ανησύχησαν για πιθανή επανάληψη των ίδιων σκηνών όπως και η Αστυνομία, που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.

Αστυνομικός

 

Εισβολή με μαχαίρια

Οι τρεις δράστες, ξημέρωμα της Πέμπτης, κρατώντας μαχαίρια εισέβαλαν στο Μίνι Μάρκετ όπου εργαζόταν ένας υπάλληλος στη νυχτερινή βάρδια. Με βάση σχέδιο που είχαν προαποφασίσει και φαίνεται στις εικόνες, οι δύο από αυτούς, φορώντας μάσκες για την covid-19 για την απόκρυψη του προσώπου και σκούφους για το κεφάλι, οι δύο έτρεξαν, άρπαξαν και ακινητοποίησαν τον έντρομο υπάλληλο, ο οποίος είχε γυρισμένη την πλάτη στην είσοδο καθώς γέμιζε τα ράφια με διάφορα εμπορεύματα.

Τον υποχρέωσαν να γονατίσει στη γωνία, την ίδια ώρα που ο τρίτος κουκουλοφόρος υπερπηδούσε το χώρο του ταμείου και πίσω από αυτό άρχισε να αρπάζει και να βάζει στην τσέπη όσα χρήματα έβρισκε στην ταμειακή μηχανή και στα συρτάρια του καταστήματος. Σε κάποια στιγμή εικονίζονται οι δύο να σέρνουν (!) τον γονατισμένο βιοπαλαιστή στο δάπεδο και να τον οδηγούν στην εσωτερική πλευρά του ταμείου. Την ίδια στιγμή ένας από τους βάρβαρους ληστές βάζει το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου μέσα στη νύχτα και ψάχνουν για δικά του χρήματα. Εν τέλει του άρπαξαν και το κινητό και αφήνοντάς τον γονατισμένο διέφυγαν.

Περιπολικό

Ανθρωποκυνηγητό 

Μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, ξεκίνησε λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, πραγματικό ανθρωποκυνηγητό στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί μελέτησαν το βίντεο, είδαν τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των  τριών ληστών και πληροφορήθηκαν ότι διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Ξεκίνησε αγώνας δρόμου να βρεθούν βίντεο με το μέσο διαφυγής και την κατεύθυνση των ίδιων. Και τελικά και με δεδομένο ότι η μοτοσικλέτα ήταν κλεμμένη η Αστυνομία έφθασε στους τρεις.

Με επιχείρηση τους συνέλαβε στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσαν την ώρα της ληστρικής βάρβαρης εισβολής στο κατάστημα. Η Αστυνομία της Κρήτης για το σοβαρό περιστατικό και την εξιχνίαση της ληστείας, προχώρησε στην πάρα κάτω ανακοίνωση: «Συνελήφθησαν το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία, που διαπράχτηκε σε επιχείρηση στο Ηράκλειο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

»Ειδικότερα, στις  25.11.2021 τα ξημερώματα, τρία άγνωστα άτομα εισήλθαν σε επιχείρηση στο Ηράκλειο και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν ημεδαπό υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ διάφορα καπνικά προϊόντα και κινητό τηλέφωνο. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας, καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί διέπραξαν την εν λόγω ληστεία.

Στην συνέχεια από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: είδη ένδυσης και υπόδησης τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας, δύο μαχαίρια, το χρηματικό ποσό των 24.50 ευρώ, μέρος των κλαπέντων καπνικών προϊόντων και κινητό τηλέφωνο.

Άλλες δύο κλοπές

Από την συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν διαπράξει ακόμα δύο κλοπές, είχαν αφαιρέσει από ημεδαπό χρήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και από ημεδαπή δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία χρησιμοποίησαν και για την διαφύγει τους από την ληστεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις