Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετάλλαξη Μποτσουάνα Ελλάδα: Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή, λέει ο Πλεύρης
ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Μποτσουάνα Ελλάδα: Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή, λέει ο Πλεύρης

Μετάλλαξη Μποτσουάνα Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν δύο ύποπτα κρούσματα - Το ένα επιβεβαιώθηκε ότι αφορά το νέο στέλεχος

Την υιοθέτηση της «σκληρής γραμμής» για τις πτήσεις από την Νότια Αφρική προσανατολίζεται η Ελλάδα λόγω της επικίνδυνης μετάλλαξης της Μποτσουάνας. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ερώτημα στην Βουλή αν η χώρα μας θα υιοθετήσει αυστηρότερες ταξιδιωτικές οδηγίες ανάλογες με αυτές που ανακοίνωσαν ήδη η Βρετανία και το Ισραήλ είπε: «Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή, αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα». Σημειώνεται πως συνεδριάζει εκτάκτως  σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετασθούν τα έως τώρα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας και να κριθεί αν είναι αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες για ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής.

Μετάλλαξη Μποτσουάνας: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης κορωνοϊού B.1.1.529 εντοπίστηκε στην Ευρώπη. Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Βαντενμπρούκε, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα της σούπερ μετάλλαξης. Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Βέλγιο με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν δύο ύποπτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότιο Αφρική. Ο Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, έκανε το παραπάνω σχόλιο στο Twitter. «Αυτή τη στιγμή αναλύουμε δύο ύποπτα δείγματα», είπε ο Βαν Ρανστ.

Κρούσματα της νέας μετάλλαξης έχουν επίσης εντοπιστει στη Νότιο Αφρική, το Χονγκ Κονγκ, την Μποτσουάνα και το Ισραήλ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις