Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία τώρα: Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου, λόγω πλημμύρας
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία τώρα: Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου, λόγω πλημμύρας

Κακοκαιρία: Αλυσιδωτά βαρομετρικά χαμηλά φέρνουν πενθήμερο βροχών -Πώς θα κινηθεί ο αεροχείμαρρος

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες πέντε ημέρες, λόγω διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την επερχόμενη κακοκαιρία το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου όπως αναφέραμε στην ανακοίνωση της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου.

Για σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός απο τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατα τις βραδινές ώρες.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021:

Η δυτική Ελλάδα στη «δίνη» της κακοκαιρίας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου, λόγω πλημμύρας – Δείτε βίντεο

Στη «δίνη» της ισχυρής κακοκαιρίας βρίσκεται  από νωρίς το πρωί η Ζάκυνθος, ενώ βρέχει σε όλη τη  Πελοπόννησο, τη δυτική στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο, τη δυτικη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα αργότερα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν  και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.  Αδιανόητη ταλαιπωρία έχει προκληθεί για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου καθώς έχει πλημμυρίσει μέρος του δρόμου με αποτέλεσμα δεκάδες Ι.Χ να βρίσκονται ακινητοποιημένα. Οι μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της νεροποντής και των ζημιών που έχει προκαλέσει ανάγκασαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία στα δυτικά τμήματα της χώρας συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο νομό Ηλείας – Δείτε βίντεο

Η κακοκαιρία  που πλήττει τις τελευταίες ώρες και αρκετές περιοχές του νομού  Ηλείας έχει προκαλέσει πλημμύρες και αρκετά προβλήματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα. Στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, το Καρδιακαύτι η στάθμη του νερού ανέβηκε σημαντικά και υπάρχουν πληροφορίες για πλημμύρες σε καταστήματα και σπίτια, όπως καταγράφει το ilialive.gr.

Κακοκαιρία: Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο – Κατολίσθηση στη Ναύπακτο

Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Καλαμάκι Ζακύνθου. Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Παράλληλα, «ξηλώθηκαν» το σκέπαστρα από το 2ο Γυμνάσιο και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σχολείο. Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή. Εκτός από το Καναλάκι, η κακοκαιρία έπληξε ακόμα την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό. Νωρίτερα, κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Αρχών ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Τέλος, σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στο νησί.

Κατολίσθηση στο Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου

Στο μεταξύ προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκα και στη Ναύπακτο. Ειδικότερα, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε κατολίσθηση πίσω από το αστυνομικό τμήμα, από την πλευρά του Ειρηνοδικείου. Από την κατολίσθηση, καταπλακώθηκαν δύο περιπολικά, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες.

Όλη την νύχτα, έβρεχε στην πόλη και ενδεχομένως η πίεση των νερών, οδήγησε σε αυτήν την κατολίσθηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις