Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λοκντάουν Ελλάδα: Ο Γιάννης Οικονόμου για επιβολή περιορισμού στις μετακινήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοκντάουν Ελλάδα: Ο Γιάννης Οικονόμου για επιβολή περιορισμού στις μετακινήσεις

Λοκντάουν Ελλάδα: Ενισχύεται το ΕΣΥ με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς.

Την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου. Όπως τόνισε στην αρχή: «Θα ήταν λιγότερες οι απώλειες αν είχαν αυξηθεί οι εμβολιασμοί». Επίσης ανέφερε πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης με την πρώτη και την αναμνηστική δόση: «Είμασταν από τους πρώτους που ανοίξαμε την αναμνηστική δόση».

Επιπρόσθετα, ενισχύεται το ΕΣΥ με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς. Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Είμαστε επίσης από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα αρχίσει τη χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων», λέγοντας, ακόμα, ότι συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων. Ο κ. Οικονόμου θύμισε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν, όσον αφορά στο θέμα του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού.

Η επίθεση στον Τσίπρα

Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Το εύχεται ή το εισηγείται ο κ. Τσίπρας; έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει αντί να κάνει αντιπολίτευση με τον κορονοϊό; Εφαρμόσιμες λύσεις έχει να προτείνει; Εκτός από τους αφορισμούς και τα ψέματα απαντά με την συνταγή των προσλήψεων». Έπειτα πρόσθεσε ότι: «Επειδή είναι στη Θεσσαλία , εκεί υπήρχαν 1516 γιατροί. Σήμερα υπάρχουν 1617 γιατροί. 3406 νοσηλευτές. Σήμερα 4058 νοσηλευτές. Το 2018 υπήρχαν εκεί 46 ΜΕΘ. Σήμερα 105 μονάδες. Μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει εφαρμόσιμα και συγκεκριμένα μέτρα χωρίς να δείχνει ότι έχει πρόταση και πρόθεση να συνδράμει για να αναχαιτιστεί η πανδημία. Το βλέπει μέσα από το δικό του πρίσμα. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σε περίοδο μάχης».

Ακόμα είπε: «Δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε ποσοστό 80%. Υπήρξε οδηγία όπου υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις να γίνεται διαχείριση των μη έκτακτων χειρουργείων. Στην Αττική δεν έχει αναβληθεί κανένα χειρουργείο. Δίνουμε μεγάλη μάχη το ΕΣΥ να κρατηθεί όρθιο στην πίεση που υφίσταται. Οι κινήσεις που σήμερα σας είπα μιλούν από μόνες τους για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε ΜΕΘ και σε προσωπικό αλλά και με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα».

Οικονόμου: Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση να κάνει αυτό που πρέπει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Τουρκία να εξωτερικεύσει την κρίση, η οποία μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία της, απάντησε: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη βρίσκεται σε εγρήγορση με όλα της τα αντανακλαστικά ενεργοποιημένα για να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει σε σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλους τους τομείς είτε στο κομμάτι το διπλωματικό, είτε στο κομμάτι το αποτρεπτικό».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Τουρκία και προφανώς και η απόπειρα εξωτερίκευσης της εσωτερικής κρίσης είναι κάτι που πρέπει κανείς να το λαμβάνει πάντα υπόψιν του. Δεν έχουμε όμως συγκεκριμένα δείγματα ή συγκεκριμένα σημάδια που να μας ανησυχούν για να κάνουμε κάτι διαφορετικό που έτσι κι αλλιώς κάνει η εξωτερική πολιτική σε όλα τα πεδία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις