Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ιλίου: Προσανατολισμένος στον άνθρωπο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2022
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ιλίου: Προσανατολισμένος στον άνθρωπο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2022

Δήμος Ιλίου: Εγκρίθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022, ύψους 17.704.183,90€.

Ρεαλιστικός, προσανατολισμένος σταθερά στον Άνθρωπο και ικανός να ανταποκρίνεται σε έκτακτες καταστάσεις με αμεσότητα και ευελιξία είναι ο Προϋπολογισμός 2022 του Δήμου Ιλίου, ύψους 48.411.011,85€, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει τους απαιτούμενους πόρους για τη λειτουργία σημαντικών κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, αλλά κυρίως για τη διεύρυνση και ενίσχυσή τους.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022, ύψους 17.704.183,90€, εκ των οποίων ποσό 14.978.844,75 ευρώ αφορά νέα έργα και μελέτες. Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, στοχεύοντας στην Ανάπτυξη, τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν με γνώμονα το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Προϋπολογισμός 2022 του Δήμου επέστρεψε από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. για μια ακόμα φορά χωρίς καμία παρατήρηση, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει την απαιτούμενη προσαρμογή στις νέες συνθήκες. Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σημείωσε:

«Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν με γνώμονα το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, η πολύχρονη οικονομική κρίση και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με τους μειωμένους πόρους της. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να θέτουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, να παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στη συνέπεια λόγων και έργων και να έχουν ως στόχο την οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της πόλης μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου που εξακολουθούν, παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, να επιτελούν καθημερινά και αδιάλειπτα  το έργο τους, με οργάνωση, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις