Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λιούις Χάμιλτον – Γκραν Πρι Κατάρ: Πιο γρήγορος κι από τον προσομοιωτή
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λιούις Χάμιλτον – Γκραν Πρι Κατάρ: Πιο γρήγορος κι από τον προσομοιωτή

Λιούις Χάμιλτον - Γκραν Πρι Κατάρ: Με αυτή τη νίκη έφτασε τους 343.5 βαθμούς, την ώρα που ο αντίπαλός του έχει 351.5.

Ο Lewis Hamilton πέτυχε στο Γκραν Πρι του Κατάρ τη νίκη Νο7 για φέτος και Νο102 στην πλούσια καριέρα του. Πλησίασε τον Max Verstappen στους 8 βαθμούς και ελπίζει στους δύο τελευταίους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, να ανατρέψει τις ισορροπίες και να κατακτήσει τον 8ο τίτλο του στη Formula 1! Στα 36 του, είναι πιο ώριμος και πιο αποτελεσματικός από ποτέ. Όμως μία δήλωση στο περιθώριο του αγώνα της περασμένης Κυριακής, αποδεικνύει πως ο οδηγός της Mercedes-AMG είναι σε δικό του επίπεδο!

Συγκεκριμένα ο διευθυντής μηχανολογίας, Andew Shovlin, που μιλώντας στο The Race είπε: «Περιμέναμε να είμαστε καλοί σε αυτή την πίστα αλλά από τις τρεις πίστες που απέμεναν στο καλεντάρι, ήταν ίσως η μοναδική στην οποία είχαμε και κάποιες ανησυχίες. Αλλά από το πρωί του Σαββάτου, φαινόταν πως ο Lewis είχε τον έλεγχο. Είναι δύσκολο να προβλέψεις τις διαφορές, αν θα είναι στο ένα ή τα δύο δέκατα, που είναι σημαντική διαφορά. Όμως ποτέ δεν περιμέναμε πως θα είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος. Η πρώτη του στροφή ήταν πολύ καλή και του επέτρεψε να βρει ρυθμό. Είναι σε άλλο επίπεδο αυτή τη στιγμή. Όσες προσομοιώσεις και να κάνουμε, τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει πως βρέθηκε τόσο μπροστά από τον Max (Verstappen). Τη διαφορά την έκανε εκείνος».

Οι αγώνες σε Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι απομένουν για να κριθεί ο πρωταθλητής

Με τη νίκη στο Κατάρ ο Hamilton έφτασε τους 343.5 βαθμούς, την ώρα που ο αντίπαλός του έχει 351.5. Όλα είναι ανοιχτά, με μόνο τους αγώνες στη Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι να απομένουν για να κριθεί ο πρωταθλητής. «Ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όμως έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να κάνει τη δουλειά κι αυτό μας ενθαρρύνει. Μάλλον θα χρειαστεί να κερδίσουμε και τους δύο αγώνες αλλά πιστεύουμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε ο Shovlin.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις