Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γρήγορη πίτσα μαργαρίτα: Στο πιάτο σε… 5 λεπτά!
PLUS

Γρήγορη πίτσα μαργαρίτα: Στο πιάτο σε… 5 λεπτά!

Γρήγορη πίτσα μαργαρίτα: Γιατί η πίτσα είναι επιστήμη!

Μια σπιτική ζύμη με δύο μόνο υλικά και ένας γρήγορος τρόπος να ψήσετε μια πίτσα σε 2-3 λεπτά. Αυτή η συνταγή δεν είναι πρόχειρη, απλά επιστρατεύει δύο στοιχεία που την κάνουν απολαυστική. Πρώτον, για τη ζύμη δεν χρειάζεστε παρά μόνο δύο υλικά και δεύτερον για το ψήσιμο μπορείτε να επιστρατεύσετε τον φούρνο μικροκυμάτων.

Το ζυμάρι ακολουθεί τον κανόνα ένα προς ένα. Για κάθε γραμμάριο αλεύρι, προσθέτετε αντίστοιχη ποσότητα στραγγιστό γιαούρτι. Αν το γιαούρτι δεν είναι στραγγιστό, τότε ίσως να χρειαστεί περισσότερο αλεύρι ώστε να αντισταθμιστεί η υγρασία. Σημειώστε πως με το ζυμάρι αυτό μπορείτε να φτιάξετε ό,τι λαχταράτε. Επιπλέον, θα δείτε στις οδηγίες πως πρέπει να αφήσετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί. Αν και αυτή είναι η καλύτερη πρακτική και επειδή εδώ μιλάμε με όρους ταχύτητας, μπορείτε να φτιάξετε την πίτσα κατευθείαν.

Σε κάθε περίπτωση αν φτιάξετε το ζυμάρι σε ανύποπτο χρόνο και το φυλάξετε στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη, θα δείτε πως το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ποιοτικό. Τώρα, όσον αφορά στον φούρνο μικροκυμάτων, κάνουμε ένα πρώτο ψήσιμο μόνο στο ζυμάρι, γιατί αν βάλουμε και το τυρί, αυτό θα λιώσει μεν, το ζυμάρι θα μείνει άψητο δε.

Τέλος, επειδή η πίτσα είναι ένα έδεσμα που ψήνεται γρήγορα, μπορείτε να προθερμάνετε τον φούρνο της κουζίνα σας και αν τοποθετήσετε ένα ταψί, λαμαρίνα να κάψει καλά. Όταν έχετε την πίτσα έτοιμη (ιδίως αν επιλέξετε να ανοίξετε πολύ λεπτό το ζυμάρι) την βάζετε στη λαμαρίνα και ψήνετε για 15’ λεπτά το πολύ.

selective focus photography of two pizzas

Υλικά

50γρ αλεύρι
50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σάλτα ντομάτας με βασιλικό
3 κουταλιές τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί (τύπου ένταμ)
3 κουταλιές τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα, πεκορίνο κτλ)

pizza on brown wooden table

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και προσθέτουμε προαιρετικά μια πρέζα αλάτι. Πλάθουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και το αλεύρι να τραβήξει την υγρασία. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο
Ανοίγουμε το ζυμάρι, τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε στο φούρνο μικρκοκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα να ψηθεί πρώτα η ζύμη, πριν προσθέσουμε και το τυρί
Προσθέτουμε το τυρί και βάζουμε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα

pizza with berries
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις