Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μελομακάρονα – συνταγή: Από τα πιο γνωστά γλυκά των Χριστουγέννων – Μάθε να τα κάνεις πεντανόστιμα
PLUS

Μελομακάρονα – συνταγή: Από τα πιο γνωστά γλυκά των Χριστουγέννων – Μάθε να τα κάνεις πεντανόστιμα

Μελομακάρονα - συνταγή: Αν ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες, θα δεις ότι δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξεις.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη εορτή μικρών και μεγάλων. Οι λόγοι για να μπούμε σε #xmasmood είναι φέτος αρκετοί αφού το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να καταναλώνουμε πολύ φαγητό και γλυκά εκείνη την περίοδο, με τα μελομακάρονα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων.

Αυτό το νόστιμο γλύκισμα, το οποίο μας έφτιαχνε κάθε χρόνο η γιαγιά (ή η μαμά) βρίσκεται σε κάθε σπίτι το διάστημα των εορτών αφού αποτελεί σήμα-κατατεθέν των Χριστουγέννων. Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Πάρε στυλό και χαρτί για να γράψεις την απόλυτη σπιτική συνταγή για μελομακάρονα, νοστιμότερα και από του ζαχαροπλαστείου.

Η απόλυτη συνταγή για μελομακάρονα

Υλικά:

4 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι

Για το σιρόπι:

1 φλ. μέλι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
1 στικ κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα:

1/2 κιλό καρύδια τριμμένα
λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτύπησε καλά το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να είναι όσο πιο ομογενοποιημένα γίνεται. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο μόλις το δεις να γίνεται σαν ένας χυλός. Πάρε τον χυμό από ένα πορτοκάλι. Αρχικά, τρίψε λίγη από τη φλούδα του για να πάρεις το ξύσμα. Σε ένα ποτήρι ρίξε τον χυμό από το πορτοκάλι, πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα. Στη συνέχεια, ρίξε το αλεύρι και ξεκίνα το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Ξεκίνησε να πλάθεις τα μελομακάρονα.

Τips

Φρόντισε το μέγεθος από τα μελομακάρονα να είναι περίπου το μισό από όσο υπολογίζεις ότι το θέλεις. Αλλιώς θα σου βγουν τεράστια επειδή αργότερα φουσκώνουν. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε όλα τα υλικά μέσα και περίμενε μέχρι να βράσουν. Μόλις βράσει το σορόπι βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Τέλος ρίξε το σιρόπι πάνω από τα μελομακάρονα και προσθέσε το τριμμένο καρύδι. Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις