Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αιγάλεω: Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αιγάλεω: Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω

Δήμος Αιγάλεω: Η ποσότητα και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση μετατρέπονται σε πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται μέσω των συνεργατών του «The Green City».

Ο δήμος Αιγάλεω μέσω του προγράμματος, «The Green City», που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, βγαίνοντας παράλληλα κερδισμένοι. Η ποσότητα και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση μετατρέπονται σε πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται μέσω των συνεργατών του «The Green City». Για να γίνετε μέλος δεν έχετε παρά να εντοπίσετε ένα από τα κινητά πράσινα σημεία (βαν), τα οποία υπάρχουν στο δήμο, όπου θα πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικά την εγγραφή και θα προμηθευτείτε την προσωπική σας κάρτα.

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή «The Green City» στο κινητό σας τηλέφωνο ή να μπείτε στο www.thegreencity.gr. Το όχημα (βαν) πραγματοποιεί τρεις στάσεις σε κάθε δρομολόγιο και επισκέπτεται τον δήμο μας τρεις φορές την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα δρομολογίων έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ

*Άλσος Μπαρουτάδικο (είσοδος) από τις 09:30 έως τις 12:00 *Αγία Αικατερίνη (Ορυζομύλων) από τις 12:30 έως τις 14:25 *Πλατεία μετρό Αιγάλεω από τις 14:45 έως τις 15:40 ΤΕΤΑΡΤΗ *Πλατεία μετρό Αιγάλεω από τις 09:30 έως τις 12:00 *Πλατεία Λαού από τις 12:30 έως τις 14:25 *Παιδική χαρά Αγίου Σπυρίδωνος από τις 14:45 έως τις 15:40 ΠΕΜΠΤΗ *Άλσος Μπαρουτάδικο (είσοδος) από τις 09:30 έως τις 12:00 *Δημαρχείο Αιγάλεω από τις 12:30 έως τις 14:25 *Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος από τις 14:45 έως τις 15:40

Κατηγορίες ανακύκλωσης

  • Χαρτί/χαρτόνι
  • Πλαστικά
  • Μεταλλικά αντικείμενα
  • Αλουμίνιο
  • Γυαλί
  • Ηλεκτρονικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός
  • Βρώσιμα έλαια και λίπη
  • Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ολοένα και περισσότερο πιο επιτακτική και η ανακύκλωση αποτελεί το σίγουρο δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, ο οποίος επισκέφτηκε τα σημεία όπου το ειδικό όχημα συλλέγει τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις