Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Ξεκινούν οι επιστρατεύσεις την Τρίτη – Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Ξεκινούν οι επιστρατεύσεις την Τρίτη – Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Τι ανέφερε σχετικά με τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πως σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιατρικοί σύλλογοι προκειμένου να παρουσιάσουν τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το ΕΣΥ και ως εκ τούτου από αύριο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επίταξης υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει και κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να υπάρξει εθελοντική προσέλευση με τους όρους της σύμβασης των 2000 ευρώ τον μήνα ή των 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία ενώ υπάρχει και η δυνατότητα part-time απασχόλησης με 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το φύλλο της επίταξης θα παραδίδεται από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν ενώ στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

1 στους 10 κρούσματα είναι πλήρως εμβολιασμένος

Η επιδημία, παραμένει επιβαρυμένη και σε απόλυτη συσχέτιση με την εμβολιαστική κάλυψη με τον αριθμό των κρουσμάτων είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ένας στους 10 είναι πλήρως εμβολιασμένος και πως παρά τα πολύ περισσότερα κρούσματα, έχουμε λιγότερες νοσηλείες. Το εμβόλιο – σημείωσε – είναι το αποτελεσματικότερο όπλο. Δίνουμε έμφαση στον εμβολιασμό της τρίτης δόσης και συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν συζητείται το ενδεχόμενο ενός lockdown:

«Στο πρώτο κύμα της πανδημίας χρησιμοποιήσαμε το lockdown γιατί δεν είχαμε άλλο μέσο. Η χώρα όμως, δεν μπορεί να μείνει για πάντα περίκλειστη, απαιτούνται οικονομικοί πόροι. Για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει η οικονομία να μείνει ανοικτή», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφολογία. Για να είναι κανείς πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να έχει κάνει και την τρίτη δόση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, τόνισε ότι στις επιλογές της κυβέρνησης δεν είναι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, αλλά η ενίσχυση του ΕΣΥ και η αύξηση του εμβολιασμού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις