Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Sexting – συμβουλές: Αν το κάνεις, κάν’ το σωστά
PLUS

Sexting – συμβουλές: Αν το κάνεις, κάν’ το σωστά

Sexting - συμβουλές: Ναι ναι, υπαρχουν κανόνες

Το 88% των ενηλίκων δηλώνουν ότι έχουν ανταλλάξει πονηρά SMS με τον σύντροφό τους, ενώ σε ποσοστό 75% αποκαλύπτουν ότι έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης και το 45% περίπου σε κάποια περιστασιακή. Τα ζευγάρια που δεν αποκλείουν το sexting από το ερωτικό μενού της σχέσης τους δηλώνουν πιο ευχαριστημένα από τη σεξουαλική ζωή τους και τη σχέση τους γενικότερα. «Αν το sexting δεν πρόσφερε κάτι, δε θα ήταν τόσο πολλοί αυτοί που το κάνουν» τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, Emily Stasko, από το Πανεπιστήμιο Drexel. «Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι το κάνουν αποκομίζουν κάτι θετικό». Όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, ανταλλάσσοντας μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο, δυο σύντροφοι έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν όσα ίσως διστάζουν να ζητήσουν στο κρεβάτι κι αυτό με τη σειρά του μπορεί να μετατρέψει την πράξη σε κάτι πιο έντονο και ικανοποιητικό.

Δοκίμασέ το ακολουθώντας τους εξής κανόνες:
Μια εικόνα… χίλιες λέξεις!

Μπορείς, αν θες, να διανθίσεις το διάλογο με φωτογραφίες, αλλά υπό έναν όρο: φρόντισε να μην εμφανίζεται το πρόσωπό σου ή κάτι που μπορεί να προδώσει την ταυτότητά σου (ποτέ δεν ξέρεις αν αυτές οι εικόνες διαρρεύσουν στο Διαδίκτυο). Σε καμία περίπτωση μη στείλεις γυμνή φωτογραφία σου, ακόμα κι αν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον παραλήπτη της. Το κυβερνοσύμπαν είναι ένα χάος και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρη ότι τα αρχεία θα παραμείνουν στη συσκευή για την οποία προορίζονταν. Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να αφήσεις την εικόνα να μιλήσει μόνη της, αλλά να τη χρησιμοποιήσεις για να προσθέσεις «ατμόσφαιρα». Προτίμησε υπαινικτικές εικόνες που λένε πολλά χωρίς να τα δείχνουν, αφήνοντας τον πρώτο λόγο στη φαντασία.

Πρόσεχε το timing

Μην αρχίσεις το sexting πολύ νωρίς. Εάν η σχέση σας είναι ακόμα πολύ νέα, η τετ- α-τετ επικοινωνία είναι πάντα προτιμότερη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε τα sexts από τις συνομιλίες σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα SMS μόνο για να αφήσετε κάποιες… υποσχέσεις και να προσπαθήσετε να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο από κοντά.

Άφησε τη φαντασία ελεύθερη

Μη γράφεις στα μηνύματά σου πράγματα που δεν εννοείς και δε σκοπεύεις να πραγματοποιήσεις ποτέ. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλιναγωγήσεις τη φαντασία σου. Εάν όμως αναφέρεσαι σε κάτι που δεν έχεις σκοπό να μεταφέρεις από τη σφαίρα της φαντασίωσής σου στο κρεβάτι σου, τουλάχιστον κάν’ το σαφές από την αρχή.

Ανταποκρίσου

Δώσε σαφή εικόνα για το πώς νιώθεις όταν διαβάζεις ένα sext. Εάν σου άρεσε κάτι που έγραψε ο σύντροφός σου, πες του το. Αν κάτι δε σου αρέσει, πες το πάλι. Μην ξεχνάς ότι σ’ αυτό το είδος επικοινωνίας ο ένας δε βλέπει τις αντιδράσεις του άλλου όταν λαμβάνει το μήνυμα και είναι δύσκολο να αποφασίσει αν είναι σε καλό δρόμο ή όχι. Φρόντισε να δίνεις στοιχεία ώστε να τον ενθαρρύνεις.

Μην τα δίνεις όλα

Το ζητούμενο στο sexting είναι να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα σεξουαλικής έντασης η οποία κλιμακώνεται σταδιακά, καθώς οι δύο συμμετέχοντες προσθέτουν λάδι στη φωτιά με κάθε φράση, κάθε φωτογραφία, κάθε περιγραφή, κάθε υπόσχεση. Επιπλέον, αν αποκαλύψεις πολύ γρήγορα τις προθέσεις σου, μπορεί ο άλλος να νιώσει ότι «απειλείται», ιδιαίτερα αν η σχέση είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα και δε γνωρίζεστε πολύ καλά. Εάν είσαι εσύ που στέλνεις το πρώτο sext, το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις με έναν απλό υπαινιγμό και να δώσεις στον άλλο την επιλογή να το συνεχίσει σε πιο βαθιά νερά ή όχι. Όπως στο «κανονικό» σεξ, στο sexting τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα.

Γράψε υπεύθυνα

Μη στείλεις ποτέ sext αν έχεις πιει ένα ποτήρι παραπάνω. Υπάρχει ο κίνδυνος να στείλεις το λάθος μήνυμα στον λάθος άνθρωπο.

Πάτα delete

Όταν τελειώσετε την «καυτή» συνομιλία σας, σβήσε όλα τα μηνύματα, τόσο τα εισερχόμενα όσο και τα απεσταλμένα. Όχι μόνο δε θέλεις να αφήσεις ντοκουμέντα που ίσως κάποια στιγμή πέσουν σε λάθος χέρια μαζί με το κινητό σου, αλλά μπορεί κι εσύ η ίδια να νιώσεις άβολα διαβάζοντας σε άσχετο χρόνο τον προσωπικό σας «διάλογο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις