Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιονίκης – ρατσιστική επίθεση: Επεισόδιο με σπρέι πιπεριού στη Σουνίσα Λο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιονίκης – ρατσιστική επίθεση: Επεισόδιο με σπρέι πιπεριού στη Σουνίσα Λο

Ολυμπιονίκης - ρατσιστική επίθεση: Θύμα αντιασιατικού ρατσισμού έγινε η Αμερικανή χρυσή Ολυμπιονίκης Σουνίσα Λι, όταν την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού.

Επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού, δέχτηκε η Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σουνίσα Λι. Υπενθυμίζεται πως η αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, όπως η ίδια αποκάλυψε. Η Λι χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε στο Λος Άντζελες «αντιασιατική και ρατσιστική», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «PopSugar».

Σε αυτήν τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Λι εξήγησε ότι αυτή και οι φίλοι της περίμεναν ένα Uber όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε δίπλα τους. Οι επιβαίνοντες, εξαπέλυσαν ύβρεις ρατσιστικού περιεχομένου και την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού στο χέρι της. Όπως είπε η πρωταθλήτρια: «Ήμουν τόσο θυμωμένη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, γιατί έφυγαν γρήγορα», ενώ πρόσθεσε: «Δεν τους έκανα τίποτε. Είναι τόσο δύσκολο, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Απλώς το άφησα να συμβεί».

Άλλα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων σε αθλήτριες

Η Σουνίσα Λι είναι 18 χρονών και κατάγεται από τη Νότια Ασία. Πάντως, η Λι δεν αποτελεί το πρώτο περιστατικό αθλήτριας που πέφτει θύμα του αντιασιατικού ρατσισμού. Ειδικότερα, τον περασμένο Απρίλιο, η Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής Σακούρα Κοκουμάι, η οποία συμμετείχε στο Ολυμπιακό τουρνουά καράτε, είπε ότι στοχοποιήθηκε, ενώ προπονείτο σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια από έναν άνδρα που εξαπέλυσε εναντίον της ρατσιστικές προσβολές. Επίσης, η Ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ Κλόι Κιμ αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι δεχόταν ρατσιστικές προσβολές στα social media σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις