Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης – Ντουντουνάκη: Δύο στα δύο η Ελληνίδα αθλήτρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης – Ντουντουνάκη: Δύο στα δύο η Ελληνίδα αθλήτρια

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης - Ντουντουνάκη: Κι άλλο μετάλλιο από την Ελληνίδα κολυμβήτρια στην διοργάνωση του Καζάν.

Με την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου, του πέμπτου συνολικά που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα του Καζάν. Η Άννα Ντουντουνάκη, μετά το ασημένιο που πήρε το Σάββατο (6/11) στα 100μ. πεταλούδα, ανέβηκε την Κυριακή (7/11) στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 25.09, βελτιώνοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ (25.22) που είχε κάνει στον ημιτελικό.

Η απίστευτη σύμπτωση είναι ότι και πάλι η αθλήτρια του Παναθηναϊκού ανέβηκε… με παρέα στο βάθρο, καθώς μαζί της στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ιταλίδα Σίλβια Ντι Πιέτρο. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια είχε μοιραστεί το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. με τη Λευκορωσίδα Αναστασία Σκουρντάι, αλλά και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό 50άρας της Βουδαπέστης με τη Γαλλίδα Μαρί Ουατέλ. Νικήτρια ήταν η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, η οποία πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 24.50 και κατέκτησε το τέταρτο χρυσό της στους αγώνες, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Ολλανδή Μάαικε Ντε Βάαρντ με 24.97.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδας

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα κατέκτησε η Άννα Ντουντουνάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Καζάν. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση και άλλη μία μεγάλη διάκριση στο ενεργητικό της, χάνοντας μόνο από την ανίκητη Σάρα Σιέστρεμ, την οποία κόντραρε «στα ίσια» για 50μ. Η αθλήτρια του Τάσου Καράμπελα τερμάτισε σε 56.35 και μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τη Λευκορωσίδα Αναστασίγια Σκουρντάι, ανεβαίνοντας ένα σκαλί ψηλότερα σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκώβη (όπου ήταν τρίτη) και βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (56.44) που είχε σημειώσει τότε. Η Σουηδή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε νικήτρια με 55.84 και κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στο Καζάν και το τέταρτο στα 100μ. πεταλούδα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μικρής πισίνας.

Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Βαζαίος, καθώς και ο Απόστολος Χρήστου, όπου ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό στα 200μ. μεικτή ατομική σε 25άρα πισίνα στο Καζάν, ενώ ο δεύτερος το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις