Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καραμανλής – δακτύλιος: Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο, λέει ο υπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής – δακτύλιος: Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο, λέει ο υπουργός

Καραμανλής - δακτύλιος: Τι ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών για το έργο του δακτυλίου.

Σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ” ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μίλησε για το δακτύλιο, αλλά και για άλλα μεγάλα έργα υποδομής που αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα. Όπως αναέφερε: «Τώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα της μεθοδικής προσπάθειάς μας όλο αυτό το διάστημα», ενώ χαρακτήρισε το δακτύλιο αναγκαίο μέτρο για το εντονότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Επίσης, ενημέρωσε πως «στις αρχές του επόμενου έτους θα δημοπρατηθούν τέσσερα σπουδαία οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 δισ. Η οδική σύνδεση Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος του Β.Ο.Α.Κ. στο νομό Λασιθίου, η σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Π.Α.Θ.Ε., η παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών και η οδική σύνδεση Μπράλος – Άμφισσα».

Για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Παράλληλα, αναφέρεται «στη δημοπράτηση του μεγαλύτερου πακέτου σιδηροδρομικών έργων που έχει υλοποιηθεί ποτέ, ύψους 3,3 δισ. ευρώ». Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «πρόκειται για τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου μας με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λαυρίου, Ραφήνας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης», υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των έργων στην ελληνική οικονομία.

 

Σε τελική ευθεία ο προγραμματισμός υλοποίησης 20 έργων υποδομής

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, βρίσκεται στην τελική ευθεία και ο προγραμματισμός για την υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ 20 έργων υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 3,8 δισ. ευρώ ενώ, παράλληλα τρέχουν σημαντικά έργα και σε επίπεδο Μεταφορών. «Μέσα στο Νοέμβριο ολοκληρώνεται η υποβολή προσφορών τόσο για την προμήθεια 770 νέων αντιρρυπαντικών λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και για την ανάταξη 14 συρμών της γραμμής 1 του Μετρό» ανέφερε.

 

Αναλυτικότερα για το δακτύλιο

Σχετικά με την εφαρμογή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο επειδή υπήρξε εντονότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Τώρα έχει βελτιωθεί αισθητά, ενώ παράλληλα προστατεύουμε και το περιβάλλον. Σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας, όταν είχε σταματήσει ο δακτύλιος, τώρα έχουμε δύο μεγάλες διαφορές: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών. Δε λύθηκαν προφανώς όλα τα προβλήματα, αλλά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αυξήσαμε τα λεωφορεία στην Αθήνα κατά 55% και τα δρομολόγιά τους κατά +3.200 την ημέρα.

»Αυξήσαμε –με ανάταξη– τους διαθέσιμους συρμούς Μετρό. Δημιουργήσαμε 1.389 νέες θέσεις απασχόλησης στα ΜΜΜ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει ούτε μία πρόσληψη. Μέρα με τη μέρα, εφαρμόζουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό – και συνεχίζουμε. Όλα αυτά, μας δίνουν και τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε τον Δακτύλιο, μήπως το κέντρο της Αθήνας πάρει ξανά μια ανάσα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις