Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

29

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αγρότες – επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 2022: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγρότες – επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 2022: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι

Αγρότες - επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 2022: Οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα.

Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο σε 200.000 δικαιούχους αγρότες ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (σ.σ 5/11), ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Παράλληλα ανακοίνωσε την εξαίρεση των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος αλλά και την καταβολή ποσού ύψους 164 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κλάδων στον πρωτογενή τομέα. Σημειώνεται ότι το σύνολο των παρεμβάσεων εκτός Προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

Η επιστροφή, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια όπως το είδος και η έκταση της καλλιέργειας σε συνδυασμό με την κατανάλωση πετρελαίου με την σχετική απόφαση να προωθείται το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι δικαιούχοι επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο είναι οι παραγωγοί που μετέχουν σε ομάδες παραγωγών, σε συνεταιρισμούς, στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας καθώς και οι νέοι αγρότες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα υπάρξει Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022

Ο κ. Λιβανός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των δικαιούχων σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς είναι περίπου 200.000 με τους 170.000 εξ αυτών να προέρχονται από ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις