Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυροσβέστες – διαδήλωση: Επεισόδια με την αστυνομία στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβέστες – διαδήλωση: Επεισόδια με την αστυνομία στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Πυροσβέστες - διαδήλωση: Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα σε αστυνομικούς και Εποχικούς Πυροσβέστες κατά τη διαμαρτυρία των τελευταίων έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε εκατοντάδες εποχικούς πυροσβέστες και αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.  Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν την κάθοδο της Κηφισίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή από την Αστυνομία να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της έντασης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες ήταν πως επιστρατεύτηκε μέχρι και η αύρα.

Οι πυροσβέστες διαμαρτύρονταν διότι «το εργασιακό μέλλον 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών, είναι μετέωρο, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί αν υπάρχει σχεδιασμός για απορρόφηση στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, με καθεστώς 12μηνης εργασίας». Οι εποχικοί πυροσβέστες τονίζουν ότι «οι ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό είναι μεγάλες, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός πρόσληψης έγινε το 2012 και έκτοτε έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι ανάγκες του Σώματος έχουν πάψει πια να είναι Εποχικές, σύμφωνα με δηλώσεις και της παρούσας Κυβέρνησης».

Τα αιτήματα των Εποχικών Πυροσβεστών

Να λάβουν μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον. Δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και ότι η όποια απορρόφησή τους θα γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσλήφθηκαν. Άμεση απορρόφηση των Εποχικών Πυροσβεστών, με την πεπατημένη οδό, χωρίς προκήρυξη, με τον Ν.3938/11. Δέσμευση ότι αν δε ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της απορρόφησης των Εποχικών Πυροσβεστών, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα προβεί σε νέα προκήρυξη πρόσληψης Πυροσβεστών. Δέσμευση ότι με το ξεκίνημα της νέας Αντιπυρικής Περιόδου, θα τους χορηγηθούν δεύτερη στολή και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης που καλούνται να επιτελέσουν, διότι η ασφάλειά τους είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις