Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρητικοί αγρότες στην Αθήνα: Στηρίζει τη διαμαρτυρία τους ο Παύλος Πολάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κρητικοί αγρότες στην Αθήνα: Στηρίζει τη διαμαρτυρία τους ο Παύλος Πολάκης

Κρητικοί αγρότες στην Αθήνα: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης βρίσκεται κοντά τους στη διαμαρτυρία τους στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ έκανε δηλώσεις ως εκπρόσωπός τους.

Την υποστήριξή του σε κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κρήτη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδειξε με την παρουσία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Ο πρώην υπουργός έκανε και δηλώσεις, μιλώντας, μάλιστα, ως εκπρόσωπός τους:  «Σήμερα ήρθαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης. Η μισή παραγωγική καρδιά του νησιού μας, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο βιώνει μια κατάσταση απαξίωσης, τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί περισσότεροι από 300-400 αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, σύμφωνα με εικόνες που δημοσιεύθηκαν, οι περισσότεροι μπήκαν στους συρμούς του Ηλεκτρικού δίχως να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό, η οποία είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λόγω της πανδημίας. Πάντως, τα αιτήματα για τα οποία διαμαρτύρονται είναι οι περικοπές στις επιδοτήσεις, η κατάρτιση δασικών χαρτών και το κόστος παραγωγής.

Συνάντηση αγροτών με Σίμο Κεδίκογλου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, σύσσωμοι οι αγροτικοί φορείς αποφάσισαν σε συνάντηση προ ημερών να προχωρήσουν σε πραγματοποίηση πορείας και να επιχειρήσουν ραντεβού με τον υπουργό. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα βρίσκεται στο υπουργείο, ωστόσο οι αγρότες θα βρεθούν με τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου. Όπως επισημαίνουν, δηλώνουν ενοχλημένοι από τη στάση του υπουργού και θα ζητήσουν από το αρμόδιο Υπουργείο να «σκύψει», επί της ουσίας, το κεφάλι στα προβλήματά τους. Χθες στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος του Συντονιστικού Μανώλης Ορφανουδάκης είπε: «Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ενώ πρόσθεσε ότι θα διεκδικήσουν, με τρόπο, όλα αυτά που ζητούν, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». Επίσης, τόνισε: «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά: «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις