Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θάνος Πλεύρης – εμβόλιο: “Είναι η μοναδική, ξεκάθαρη προστασία από τη νόσηση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης – εμβόλιο: “Είναι η μοναδική, ξεκάθαρη προστασία από τη νόσηση”

Θάνος Πλεύρης - εμβόλιο: Στη σημασία και την αναγκαιότητα του εμβολίου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής κατά την ομιλία του σε ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τη σημασία του εμβολίου επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Η ημερίδα είχε θέμα τη “Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και την προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19” και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας, στη Βουλή. Πριν από τον κύριο Πλεύρη είχαν ήδη μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας τόνισε πως είναι αναγκαίο να πειστούν οι συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν όχι μόνο τις δύο δόσεις του εμβολιασμού, αλλά και την τρίτη δόση. Αναφερόμενος στα στοιχεία που δείχνουν ότι σχεδόν το 90% των νοσούντων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, επεσήμανε ότι κάποιος που δεν εμβολιάζεται έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί σε βαριά νόσηση ή και να χάσει τη ζωή του, ενώ εξέφρασε και την προσωπική του λύπη για την έγκυο που πείσθηκε να μην εμβολιαστεί, και όταν νόσησε, δεν μπόρεσε να σωθεί.

Ο Θάνος Πλεύρης για το πρόγραμμα πρόληψης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ακόμα, ο κ. Πλεύρης μίλησε και για το πρόγραμμα πρόληψης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πλέον, δεν αφήνουμε τον πολίτη να ξέρει μόνο ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει τις εξετάσεις πρόληψης που θα του πει ο γιατρός του: «Εμείς θα τον βρίσκουμε, στέλνοντας του γραπτό μήνυμα, βάσει των ειδικών συνθηκών για εξετάσεις, που πρέπει να κάνει» είπε ο κ. Πλεύρης, προαναγγέλλοντας ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά από το 1ο εξάμηνο του 2022.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επισήμανε ότι η μεγάλη μάχη που δίνεται σήμερα δεν είναι για την ανακάλυψη του εμβολίου ή για κάποια θεραπευτική αντιμετώπιση, αλλά η μάχη της πειθούς: «Σήμερα, λόγω της ακατάσχετης πληροφόρησης και της υπεισέλευσης απολύτως αντιεπιστημονικών, παράλογων και επικίνδυνων απόψεων, οι οποίες κυκλοφορούν εκτεταμένα, η πειστικότητα είναι από τα σοβαρά ζητούμενα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις