Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοτζιάς – Τζανακόπουλος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς – Τζανακόπουλος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται

Κοτζιάς - Τζανακόπουλος: Ευθεία επίθεση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς

Ευθεία επίθεση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγορώντας τον ότι απαγόρευσε σε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει εκδήλωση που τον είχε προγραμματίσει ως ομιλητή. Στην ίδια ανάρτηση καταγγέλλει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ότι υπονόμευσε τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου της δημοκρατικής παράταξης για τον δικηγορικό σύνολο Αθηνών. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά, που, επιπλέον, παραβιάζει και τους κανόνες συλλογικής λειτουργίας ενός δημοκρατικού-αριστερού κόμματος», αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς, αφήνοντας αιχμές για την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ:

«Ανάγκη για κοινές δράσεις και η απώλεια μέτρου:

Τέλη Οκτώβρη, η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολις με παρακάλεσε να είμαι ομιλητής στις 1.12.21 σε εκδήλωσή της για την εξωτερική πολιτική, την οποία και αποδέχτηκα.

Σήμερα η ίδια οργάνωση μου ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η εκδήλωση μετά από ρητή εντολή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου, που μας “απαγόρευσε κάθε εκδήλωση με Κοτζιά, τον οποίον ούτε θέλει να βλέπει, ούτε να ακούει”.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά, που, επιπλέον, παραβιάζει και τους κανόνες συλλογικής λειτουργίας ενός δημοκρατικού-αριστερού κόμματος.

Πρόκειται για την δεύτερη προβληματική περίπτωση εντός ολίγων ημερών, αφού προηγούμενα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε συμφωνία σειράς παρατάξεων Δικηγόρων, για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ψηφοδέλτιο που συγκροτούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου, Πασοκογενείς, ΠΡΑΤΤΩ.

Της ακύρωσης προηγήθηκε και πάλι προσωπική παρέμβαση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου.

Η αριστερά έχει γνωρίσει στην ιστορία της πολλούς τέτοιους αρνητές της συνεργασίας και των κοινών δράσεων.

Πάντα της έκαναν κακό με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους.

Τέλος, αυτή η παρέμβαση-εντολή του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει έκθετη την αξιωματική αντιπολίτευση αφού εμπόδισε να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό-προοδευτικό ψηφοδέλτιο του χώρου, στον με απόσταση μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις