Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις για μέτρα: Να σταματήσουν να «γκρινιάζουν» οι έμποροι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις για μέτρα: Να σταματήσουν να «γκρινιάζουν» οι έμποροι

Άδωνις για μέτρα: Άλλο το εμπόριο, άλλο η θρησκεία λέει ο Γεωργιάδης για τα νέα μέτρα

Στις διαμαρτυρίες των εμπόρων, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» στο MEGA, ο κ. Γεωργιάδης αρχικά ανέφερε πως τα μέτρα ξεκινούν το Σάββατο. «Το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «ακούω τους εμπόρους που δυσανασχετούν».

Οπως συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «αν θέλουν να έχουμε πάλι γιορτές με click away, να μην πάρουμε κανένα μέτρο. Και επειδή φαντάζομαι πως αυτό δεν το θέλει κανένας μας, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να είναι η πανδημία υπό έλεγχο. Τι να κάνουμε; Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο». «Εχω πει ότι η απόφαση να μην εμβολιασθείς είναι ατομικό σου δικαίωμα, αλλά στην προκειμένη είναι δείγμα ηθικής απραξίας γιατί βάζεις μπροστά τον δικό σου εαυτό», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ερωτηθείς για τις αντιδράσεις για τα μέτρα στο λιανεμπόριο, είπε «και στο click away είχαμε αντιδράσεις, με έβριζαν αλλά σώσαμε τις γιορτές».

«Τα μέτρα δεν θα έχουν αρνητική επίπτωση στο λιανικό εμπόριο και είναι πολύ εύκολα στην τήρησή τους. Λιγότερη γκρίνια, πιο καλή διάθεση. Η συνεχής γκρίνια σε τι και ποιον ωφελεί; Η γκρίνια κάνει περισσότερο κακό στο εμπόριο από τα μέτρα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς και για τις αντιδράσεις για την Εκκλησία, είπε πως «είναι το ίδιο πράγμα η εκκλησία με τον έμπορο; Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας; Εγώ ο ίδιος δεν το θεωρώ ίδιο. Όπως λέμε ότι δε βάζουμε όρους στα σουπερμάρκετ, έτσι λέμε ότι δε θα τους στερήσουμε και την πνευματική τους τροφή. Απορώ ακόμα που το συζητάμε, εκτός και αν έχουμε γίνει όλοι άπιστοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις