Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – αεροπορικό δυστύχημα: Έχασαν τη ζωή τους οι επιβαίνοντες
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – αεροπορικό δυστύχημα: Έχασαν τη ζωή τους οι επιβαίνοντες

Ρωσία - αεροπορικό δυστύχημα: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσγείωση ενός ρωσικού αεροσκάφους Cargo στην πόλη Ιρκούτσκ, καθώς συνετρίβη και σκοτώθηκαν και οι 7 επιβαίνοντες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ενημέρωσε πως ένα ρωσικό αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων (Cargo) τύπου An-12, με 7 επιβαίνοντες, συνετρίβη κατά την ώρα προσγείωσης, κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ, περίπου 4.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Έπειτα, πυροσβεστικά οχήματα και ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους σε δασώδη περιοχή σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ιρκούτσκ. Όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες του υπουργείου, στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές όλοι οι επιβαίνοντας ήταν μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιοχής του Ιρκούτσκ Ίγκορ Κόμπζεφ, όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Το αεροσκάφος ανήκε στην αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας «Γκρόντνο». Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε προϊόντα και καταναλωτικά είδη στην περιοχή της Τσουκότκα, επισημαίνοντας ότι μόλις άρχιζε η προσγείωση του αεροσκάφους το πλήρωμά του ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι θα χρειαζόταν να πραγματοποιήσει έναν δεύτερο κύκλο.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ την στιγμή που έκανε έναν δεύτερο κύκλο πριν προσγειωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε δασώδη περιοχή, δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής Ιρκούτσκ Όλεγκ Φεντότοφ. Το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και λόγω της διαρροής καυσίμων η φωτιά επεκτάθηκε σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις