Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορωνοϊός – κρούσματα παιδιά: 6.682 την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με ΕΟΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – κρούσματα παιδιά: 6.682 την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός - κρούσματα παιδιά: Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου οι ηλικίες 4-18 ετών έφτασαν τα 6.682 κρούσματα. Μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ και αυτήν την Τετάρτη αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, η θετικότητα σε μικρές ηλικίες στην Ελλάδα φαίνεται να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, προς το παρόν, τουλάχιστον. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν 6.682 κρούσματα σε παιδιά από 4 έως 18 ετών. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς, ο αριθμός αυτός απαντά σε ποσοστό 25%. Αυτό σημαίνει πως πως έχει σημειωθεί μια μείωση κατά 7,41%.

Σχετικά με το ποσοστό θετικότητας, αυτό σε όλη την ελληνική επικράτεια διαμορφώνεται γύρω στο 0,96%. Συγκεκριμένα το ποσοστό θετικότητας ήταν  1.96% σε σύνολο 1.352.124 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.43% σε σύνολο 1.741.297 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.92%.

Ανησυχητικές οι αυξητικές τάσεις σε ορισμένες περιοχές

Αυτό δείχνει πως προς το παρόν, ακόμα, πως η χώρα παραμένει μακριά από το να αρχίσει να χτυπά συναγερμό έκτακτης ανάγκης. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι – και δεν μπορεί να αναιρεθεί – πως υπάρχουν περιοχές που έχουν αυξητικές τάσεις. Αυτό από μόνο του ως γεγονός προβληματίζει ιδιαίτερα. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την έξαρση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών όσο και τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των λυμάτων, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η θετικότητα θα παραμείνει σε χαμηλά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις