Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασιλακόπουλος – επίθεση: Trend η ταβέρνα, ο Λουκίδης έκανε την παρατήρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος – επίθεση: Trend η ταβέρνα, ο Λουκίδης έκανε την παρατήρηση

Βασιλακόπουλος - επίθεση: Στην ''Ταβέρνα του Ζιώγα'' που βρίσκεται στο Καστράκι Καλαμπάκας δέχθηκε επίθεση ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Επίθεση σε ταβέρνα, δέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σύμφωνα με την καταγγελία του που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Ειδικότερα, πρόκειται για την ”Ταβέρνα του Ζιώγα”, η οποία βρίσκεται στην Καλαμπάκα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος, ο ίδιος και συνάδελφοι του δέχθηκαν επίθεση από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας και τον γιο του επειδή ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

τουίτ
Trend στο Twitter

Μάλιστα, το περιστατικό έχει γίνει δεύτερο trend στο Twitter με hashtag #Με την ταβέρνα του Ζιώγα, με πολλούς χρήστες να διακωμωδούν την επίθεση και άλλους να υποστηρίζουν τον κ. Βασιλακόπουλο. Ωστόσο, αρκετοί αντιεμβολιαστές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους ιδιοκτήτες της ταβέρνας που επιτέθηκαν στον καθηγητή.

τουίτ τουίτ τουίτ
Το χρονικό

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, το πρωί του Σαββάτου είχε μεταβεί στην Καλαμπάκα με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα συνέδριο. Συγκεκριμένα, βρέθηκε μαζί με 15 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του. ”Δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος και ένας συνάδελφος τους είπε με πολύ ευγένεια ότι για λόγους δημόσιας υγείας πρέπει να κάνουν έλεγχο. Μας ζήτησαν τον λόγο, μας έδιωξαν από την ταβέρνα και μας έσπρωξαν. Στο τέλος με πέταξαν εμένα κάτω, σκίζοντάς μου και το πουκάμισο”, ανέφερε ο καθηγητής.

”Το μεγαλύτερο ποσοστό που ήταν μέσα δε θα ήταν εμβολιασμένοι. Αφού μας έβρισαν έφτασαν στο σημείο να με προπηλακίσουν. Να με απειλήσουν ότι θα έρθουν να με βρούνε στην Αθήνα, στο νοσοκομείο να με περιποιηθούν, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο'”. Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως σκέφτεται να λάβει μέτρα. “Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει” δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής.

Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή” τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως “δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο μαγαζί μου”.

Λουκίδης: ”Εγώ έκανα την παρατήρηση για τους ελέγχους των πιστοποιητικών”

Στον τηλεοπτικό σταθμό Open μίλησε ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση κατά του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου. Ο καθηγητής μάλιστα, αποκάλυψε ότι έκείνος έκανε την παρατήρηση προκειμένου να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών και όχι ο κ. Βασιλακόπουλος. ”Κοιτάξτε αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε λίγο το γεγονός και κυρίως πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι είμαστε ένα μέρος μίας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Αυτό το μέρος της προσπάθειας δεν είμαι μόνο εγώ που δουλεύω στο Αττικό και μπορεί να βλέπω τους αρρώστους, δεν είναι ο γιατρός ο ειδικευόμενος που κάνει δουλειά παραπάνω από το δικό του, δεν είναι η νοσηλεύτρια, δεν είναι η καθαρίστρια που καθαρίζει το θάλαμο. Είμαστε όλοι. Και μέρος της προσπάθειας είναι η κοινωνία”, δήλωσε ο κ. Λουκίδης.

”Συνέβη απλώς πως εχθές, σε μία επίσκεψη που κάναμε το μεσημέρι στα πλαίσια ενός συνεδρίου σε μία τοπική ταβέρνα και στην οποία κάναμε μία πολύ ευγενική παρατήρηση στο ότι έπρεπε να έχουν ελεγχθεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί παρατηρήσαμε ότι δεν ελέγχονταν, υπήρξε μία πολύ έντονη αντίδραση από την πλευρά των ιδιοκτητών. Αντέδρασαν πάρα πολύ έντονα. Δεν έγινε έλεγχος”, αποκάλυψε.

”Έκανα παρατήρηση με ευγενικό τρόπο”

”Ο σκοπός ο δικός μας και ο δικός μου προσωπικά, το να συζητήσει κανείς με ένα επαγγελματία μίας τουριστικής περιοχής ότι αυτό το πράγμα πρέπει να το περιχαρακώσει και να το περιφρουρήσει” εξήγησε και επιβεβαίωσε πως αυτός ήταν που ”πολύ ήρεμα και πολύ ευγενικά” έκανε την παρατήρηση και για τον κ. Βασιλακόπουλο είπε ότι απλά μετά ”υπήρχε μία έντονη αντιπαράθεση και υπήρχε καθαρά μία στόχευση απέναντι στο πρόσωπό του. Φαινόταν αυτό το πράγμα. Ειπώθηκαν πράγματα πολύ άσχημα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις