Απάτη με δήθεν τροχαία: Άρπαξε 25.000 ευρώ από 66χρονη

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με δήθεν τροχαία: Άρπαξε 25.000 ευρώ από 66χρονη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτη με δήθεν τροχαία: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον έναν από τους δράστες.

31.10.2021 | 12:51

Παρουσιάστηκαν σαν αστυνομικοί, υποσχέθηκαν να «συγκαλύψουν» ανύπαρκτο τροχαίο, στο οποίο δήθεν υπαίτιος ήταν η κόρη της, την ανάγκασαν να κάνει ανάληψη 25.000 ευρώ και να τους παραδώσει για να «θαφτεί» η υπόθεση. Μετά την καταγγελία της 66χρονης, ενός ακόμη θύματος των συμμοριών που δρουν από τη Βουλγαρία, αλλά με συνεργούς και στη χώρα μας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον έναν από τους δράστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πληροφορήθηκαν ότι ο 25χρονος «αστυνομικός», είχε προλάβει, σε λίγες ώρες, να περάσει τα σύνορα προς τη Βουλγαρία, χώρα καταγωγής του, έχοντας στις τσέπες του μέρος του υπέρογκου ποσού. Οι Βούλγαροι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και τον συνέλαβαν. Τις ίδιες ώρες και ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία αίτησης δικαστικής συνδρομής για την παράδοσή του στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, οι ίδιοι αστυνομικοί μέσα από στοιχεία που προέκυψαν, ταξίδεψαν στην Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα εντόπισαν έναν άλλο Βούλγαρο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 11.000 ευρώ, κάτι λιγότερο από τα μισά που υφαρπάχθηκαν από την 66χρονη γυναίκα. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς και έγινε πιστευτός ότι ο 25χρονος του παρέδωσε τα χρήματα να τα φυλάξει αλλά δεν τον κατατόπισε για την προέλευσή τους. Ο 25χρονος διέφυγε στη Βουλγαρία έχοντας στην κατοχή του 13.000 ευρώ, που μαζί με τα 11.000 ευρώ πλησιάζουν το πλήρες ποσό, που πείστηκε, τρομοκρατημένη η 66χρονη, να παραδώσει στα μέλη της συμμορίας των απατεώνων, τα οποία εξακολουθούν να αρπάζουν περιουσίες και κόπους μιας ζωής, με τα δήθεν τροχαία δυστυχήματα. Η γυναίκα δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στην περιοχή της Αταλάντης όπου και διαμένει.

Μόλις η 66χρονη άκουσε τι της είπαν υπέκυψε στον τρόμο και δέχθηκε να πάει στην τράπεζα για την ανάληψη του τεράστιου ποσού. Ο δράστης, την περίμενε μάλιστα σε μια περιοχή έξω από την Αταλάντη να του φέρει το παραπάνω ποσό!!!

Καταγγελία

Όταν, όμως, η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνων, αφού το συγγενικό της πρόσωπο επικοινώνησε μαζί της, κατήγγειλε το περιστατικό στο Α.Τ Λοκρών. Φέρεται, επίσης, να αναγνώρισε τον άνδρα στον οποίο παρέδωσε τα 25.000 ευρώ από τις φωτογραφίες σεσημασμένων για τέτοιου είδους απάτες που της έδειξαν στην Αστυνομία.

Για τη νέα υπόθεση απάτης με τα τροχαία δυστυχήματα, ανακοίνωσε εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όπου αναφέρονται τα πάρα κάτω για τον δράστη:

«0 ανωτέρω, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα συγκάλυψης τροχαίου ατυχήματος, που έχει εμπλακεί συγγενικό της πρόσωπο, έπεισαν την παθούσα, να προβεί σε ανάληψη του χρηματικού ποσό των 25.000 ευρώ και ακολούθως να το παραδώσει στον κατηγορούμενο.

0 ανωτέρω, συνελήφθη από Αστυνομικές Αρχές της χώρας καταγωγής του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού 11.000 ευρώ, στην κατοχή έτερου αλλοδαπού ομοεθνούς του, στον οποίο είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος προς φύλαξη, χωρίς ωστόσο ο ανωτέρω αλλοδαπός να γνωρίζει την προέλευσή του».

Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στην 66χρονη, ενώ υπεβλήθη ήδη αίτημα Δικαστικής Συνδρομής, προκειμένου ανωτέρω δράστης να εκδοθεί στη χώρα μας».

Exit mobile version