Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κάτια Δανδουλάκη – Μάριος Πλωρίτης: Η σύζυγος του αγαπημένου της και ο λόγος που δεν έκανε παιδί
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάτια Δανδουλάκη – Μάριος Πλωρίτης: Η σύζυγος του αγαπημένου της και ο λόγος που δεν έκανε παιδί

Κάτια Δανδουλάκη - Μάριος Πλωρίτης: Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης με τον Μάριο Πλωρίτη

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι μια γυναίκα αναγνωρισμένου ήθους που για πάρα πολλά χρόνια κράτησε την ιδιωτική ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας παρά την μεγάλη δημοφιλία και την αναγνωρισιμότητά της. Με αφορμή την παράσταση που πρωταγωνιστεί «Καινούργιο παιδί», ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης θέλησε να μάθει για ποιους λόγους αποφάσισε να μην γίνει μητέρα. «Δεν ήταν απόφαση. Ήταν τυχαίο. Γιατί πολύ νωρίς η ζωή μου ήταν μπλεγμένη με έναν άνθρωπο που ήταν ήδη παντρεμένος και η γυναίκα του είχε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Από τα 32 χρόνια που είμασταν μαζί 20 χρόνια είμασταν χώρια. Γιατί είχε έναν άνθρωπο με τεράστιο πρόβλημα ημιπληγίας. Οπότε δεν ήταν μια εύκολη ζωή και ούτε μπορούσα να έχω παιδί την ώρα που ήταν ο άνθρωπος αυτός που ήταν, που έγραφε, που δεν μπορούσε να εκτεθεί. Ήταν μια άλλη εποχή. Μετά δεν έτυχε» είπε η ηθοποιός περιγράφοντας με αδρές γραμμές την ζωή της με τον σύντροφό της Μάριο Πλωρίτη.

Και κατέληξε: «Τελικά, αναλογίστηκα… Αν το ήθελα πάρα πολύ, θα τα είχα αψηφήσει όλα και θα το είχα κάνει. Που σημαίνει ότι έλεγα όχι τώρα γιατί δεν πρέπει, όχι τώρα γιατί δεν θα ήθελε ο Μάριος. Αν ήθελα παιδί για το παιδί θα το είχα κάνει».

Για την οικογενειακή κατάσταση του Μάριου Πλωρίτη, η ηθοποιός είναι αποκαλυπτική.

«Η σύζυγός του είχε πάθει ένα φοβερό πράγμα. Μία παράλυση του δεξιού νευρικού συστήματος και ήταν σε καροτσάκι. Ήταν μια πολύ νέα γυναίκα, πολύ όμορφη και ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη ζωή. Από τα 32 χρόνια που είμασταν μαζί, τα 20 η γυναίκα του ζούσε. Κι όταν έφυγε, την επόμενη χρονιά παντρευτήκαμε και τα υπόλοιπα χρόνια τα ζήσαμε μαζί».

«Δεν το είχα δει σαν εμπόδιο. Το είχα δει σαν ευτυχία που τον βρήκα και ένιωθα, όσο και να σας φανεί περίεργο, πολύ ουσιαστικό συναίσθημα για τη γυναίκα του. Σκεφτόμουν αυτή την συγκλονιστική στιγμή που μια γυναίκαι παθαίνει αυτό το φοβερό πράγμα στα 34 της χρόνια και ένιωθα σαν συγγενής. Όταν έφυγε, σοκαρίστηκα» είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

Και εξήγησε τη στάση της απέναντι στον άνθρωπό της, Μάριο Πλωρίτη, και το τρόπο που οι δυο τους διαχειρίστηκαν αυτή τη εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση. «Δεν την έβλεπα. Την είχαμε προφυλάξει από όλο αυτό. Ήταν πολύ λεπτές καταστάσεις. Γι’ αυτό και ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, ποτέ δεν μιλήσαμε σε τηλεοράσεις για αυτό -δεν υπήρχε κανένας λόγος. Τώρα πια είναι παλιά γεγονότα. Απλά λέω τη στάση μιας ζωής. Ίσως τον αγαπούσα δέκα φορές περισσότερο για τον τρόπο που στάθηκε στη γυναίκα του. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος αν είχε το κουράγιο να βάλει τη γυναίκα του σε ένα ίδρυμα και να είμαστε μόνοι μας ελεύθεροι. Δεν θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις