Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδας: Με εκπλήξεις η πέμπτη φάση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Με εκπλήξεις η πέμπτη φάση

Κύπελλο Ελλάδας: Έξω από την επόμενη φάση έμεινε και ο Αστέρας Τρίπολης, που έχασε από τον Λεβαδειακό με 1-0.

 

Με εκπλήξεις διεξήχθη η πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλαδος, στην οποία μετείχαν και ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε έξω, αφού η Λάρισα τον απέκλεισε με 3-1 στα πέναλτυ (στον κανονικό αγώνα και στην παράταση οι ομάδες έμειναν στο 1-1). Έξω από την επόμενη φάση έμεινε και ο Αστέρας Τρίπολης, που έχασε από τον Λεβαδειακό με 1-0. Οι άλλες ομάδες δύσκολα ή εύκολα «πέρασαν-προκρίθηκαν» στον επόμενο γύρο. Έτσι στις 16 ομαδες όπου μαζι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη, θα διεκδικήσουν το φετινό 80ο Κύπελλο, έχουν… κλείσει θέση ο Παναθηναϊκός, ο Ιωνικός, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός, η Λαμία, η Αναγέννηση Καρδίτσας, Άγιος Νικόλαος, ο Λεβαδειακός και η Λάρισα.

Αναλυτικά

  • Σε έναν επεισοδιακό αγώνα η Λάρισα απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 στα πέναλτυ. Στην κανονικη διάρκεια και στην παράταση οι αντίπαλοι έμειναν στο 1-1
  • Στην εκπνοή των καθυστερήσεων στο 90+6 ο Λεβαδειακός με τον Νίκα πετυχε το γκολ της νίκης και εστειλε τον Αστέρα στην…Τρίπολη και εκτός Κυπέλλου.
  • Ο Βόλος με την βοήθεια της τύχης κατάφερε να αποκλείσει τον πολύ καλό Πανσερραϊκό με 3-1. Με γκολ των Μπερτόλι, Δημητρίου (ανέλπιστο αυτογκόλ!) και Ροσέρο. Για τον Πανσερραϊκό σκόραρε ο Μαρτολόν.
  • Η Λαμία πέρασε άνετα στους 16 επικρατώντας της Ηλιούπολης με 3-0. Δυο γκολ πέτυχε ο Τσούκαλος και ενα ο Μαζουλονξής.
  • Στην Πάτρα ο Παναιτωλικό πετυχε δύσκολη νίκη 2-1 και απέκλεισε την Παναχαϊκή. Τα γκολ για τον Παναιτωλικό σημείωσαν ο Καρέλης και ο Βέργος. Το τερμα της Παναχαϊκή σημείωσε ο Παπαδόπουλος.
  • Ο Ιωνικός με ανατροπή και αφού πέρασε δύσκολο απόγευμα στην Ξάνθη εβγαλε εκτος Κυπέλλου την τοπική ομώνυμη ομαδα την οποία κερδισε με 2-1. Ο Πλατέλλας για την Ξάνθη και οι Ντάσιο Ντουράν για τον Ιωνικό.
  • Ο Παναθηναϊκός που ηταν σαφώς καλύτερος νίκησε με 1-0 και απέκλεισε στο ντερμπυ της ημέρας τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καρλίτος σε μια από τις πολλές επιθέσεις-επισκέψεις των Πράσινων στα καρέ των Περιστεριωτών.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις