Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πιο εγωιστικά ζώδια: Ποιοι βάζουν πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους
PLUS

Τα πιο εγωιστικά ζώδια: Ποιοι βάζουν πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους

Τα πιο εγωιστικά ζώδια: Διάβασε ποια ζώδια δεν κάνουν ποτέ πίσω

Μελετημένες κινήσεις, σχέδια και επιλογές πάντα με βάση το συμφέρον τους.

Αυτά είναι τα ζώδια που, σύμφωνα με το astrology.gr, βάζουν πάνω απ’ όλα και απ’ όλους τον εαυτό τους και τον… εγωισμό τους.

Κριός

Ο Κριός βρίσκεται σε έναν αέναο ανταγωνισμό με όλους γύρω του. Αν έχει την προσοχή του στραμμένη προς ένα βραβείο, μπορεί ακόμα και να πέσει πολύ χαμηλά για να το πάρει. Θα θυσιάσει την ιερότητα της φιλίας, θα αποξενωθεί από τους πάντες και τα πάντα, επειδή εστιάζει τόσο έντονα στη νίκη. Ένας Κριός με υγιή αυτοπεποίθηση, πιθανόν είναι έτοιμος να αναιρέσει και να παραδεχθεί ότι είναι εγωιστής που και που. Ωστόσο, ένας ανασφαλής Κριός θα ισχυριστεί ότι δεν είναι καθόλου εγωιστής. Απλά είναι «αποφασισμένος» ή «αγωνίζεται για το σωστό». Εντάξει, Κριέ, έτσι είναι σίγουρα. Μπορείς να συνεχίσεις να το λες στον εαυτό σου!

Φυσικά δεν είναι όλοι οι Κριοί τόσο εγωιστές. Μερικές φορές χρησιμοποιούν την ατελείωτη φιλοδοξία τους και για να βοηθήσουν ή να ανυψώσουν τους άλλους και, φτάνοντας στην κορυφή, θα πάρουν μαζί και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν γνωρίσεις έναν εξελιγμένο Κριό, μην τον αφήσεις ποτέ να φύγει.

Λέων

Σίγουρα θα έχεις γνωρίσεις ανθρώπους που σε μια παρέα ή εκδήλωση είναι ή επιδιώκουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής όλων. Ακόμα και αν είναι η σειρά κάποιου άλλου να λάμψει ή να τραβήξει επάνω του τα φώτα, με κάποιο τρόπο θα βρουν έναν τρόπο να κλέψουν κάτι από τη λάμψη του άλλου. Σε μια συζήτηση, αντί να ακούνε τι λέει κάποιος, περιμένουν ανυπόμονα για να αρπάξουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δική τους άποψη. Λοιπόν, μην εκπλαγείς αν ένα τέτοιου είδους άτομο είναι Λέων! Αν δεν τον προσέχουν όλοι, ανά πάσα στιγμή, αυτό το ζώδιο μπορεί να βρεθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Νομίζει ότι όλα έχουν σχέση με το άτομό του, λες και είναι ο πρωταγωνιστής σε μια ταινία, όπου όλοι οι υπόλοιποι υποδύονται απλώς κάποιους χαρακτήρες ή είναι κομπάρσοι. Για να σου το κάνω λίγο χειρότερο, πιθανότατα δεν έχει επίγνωση του ναρκισσισμού του. Ένας Λέων, βαθιά μέσα του, πιστεύει πάντα ότι είναι ήρωας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Λέοντες είναι εγωπαθείς ή συμπεριφέρονται αυταρχικά. Ένας Λέων που έχει αναπτύξει υψηλές αξίες και διαθέτει αυτοσεβασμό βρίσκει πάντα έναν τρόπο να εξισορροπήσει την αγάπη του για προβολή με τις ανάγκες των άλλων. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ περήφανος όταν τους βοηθάει να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, λειτουργώντας ως γονιός που διδάσκει στα αγαπημένα του πρόσωπα να αγαπούν τη ζωή και να είναι δημιουργικά.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ένας αμετανόητος περήφανος. Είναι σχολαστικός, τελειομανής και συνήθως βλέπει τον εαυτό του ως τον πιο έξυπνο μέσα σε μια παρέα ανθρώπων. Οι υπόλοιποι είναι απλώς… τεμπέληδες, ανεύθυνοι και ανοικοκύρευτοι! Πιστεύει ότι έχει καταβάλει τον χρόνο και την προσπάθεια για να γίνει ο πιο αναπτυγμένος άνθρωπος που υπάρχει, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να επικρίνει τους άλλους. Θα σε κρίνει χωρίς συγγνώμη, επισημαίνοντας τα ελαττώματά σου, λες και ο ίδιος δεν έχει ατέλειες!

Να ξέρεις ότι ένας Παρθένος, περιμένει από εσένα να αλλάξεις. Ωστόσο ο ίδιος είναι τέλειος, όπως είναι! Εάν περιμένεις να συμβιβαστεί, ετοιμάσου να απογοητευτείς. Για τον Παρθένο, όλος ο κόσμος πρέπει να αλλάξει.

Βέβαια, παρά τον πνευματικό εγωισμό του, ένας Παρθένος μπορεί να αποδειχτεί απίστευτα σεμνός και ψυχικά γενναιόδωρος. Στην πραγματικότητα, ο συμπονετικός Παρθένος θα βάλει στην άκρη τις υπερβολικές απαιτήσεις του, προκειμένου να φροντίσει τους άλλους γύρω του, συχνά αγνοώντας τις δικές του ανάγκες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις