Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηρωίνη: Από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωίνη: Από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη

Ηρωίνη: Μέσω των ΚΤΕΛ γινόταν η διακίνηση του σκληρού ναρκωτικού από την πρωτεύουσα στην Θεσσαλονίκη.

Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ως αρχηγικά μέλη συμμορίας που διακινούσε μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στη συμπρωτεύουσα ποσότητες «λευκού θανάτου», ενώ την ίδια ώρα στην Καστοριά βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταφορέων ποσότητας άνω των 65 κιλών κάνναβης, την οποία εγκατέλειψαν μόλις αντελήφθησαν αστυνομικούς. Η επιχείρηση, λοιπόν, στην Καστοριά είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, δύο αλλοδαπών, 31 και 19 ετών, που μετέφεραν , όπως αναφέρει η Αστυνομία, από κοινού, 65 κιλά και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, «από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας , εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Μετά από επιστάμενες έρευνες εντοπίσθηκε το όχημα σε περιοχή της Καστοριάς, το οποίο οι δράστες εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Σε ταξιδιωτικούς σάκους

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου, 3 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 65 κιλών και 880 γραμμαρίων». Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ οι δράστες είχαν παραποιήσει αυτές. Συνολικά κατασχέθηκαν: Εξήντα πέντε κιλά και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εγκατέλειψαν οι μεταφορείς και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη, όπως προαναφέρθηκε, στη σύλληψη αρχηγικού μέλους και δύο άμεσων συνεργών, ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προχώρησαν αστυνομικοί του της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 36χρονη ημεδαπή (αρχηγός), την 21χρονη συνεργό της και έναν ακόμη νεαρό ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική συμμορία, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας

«Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία «στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες εντός των ΚΤΕΛ Μακεδονίας, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συνεργούς να αποβιβάζονται από υπεραστικό λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: Ένα δέμα ηρωίνης βάρους (509) γραμμαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους. Σε έρευνα που ακολούθησε, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 36χρονη αρχηγός του κυκλώματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις