Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ύπνος – οφέλη: Τέσσερα εναλλακτικά πλεονεκτήματα στον οργανισμό που δεν γνώριζες
PLUS

Ύπνος – οφέλη: Τέσσερα εναλλακτικά πλεονεκτήματα στον οργανισμό που δεν γνώριζες

Ύπνος - οφέλη: Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά.

Ο ύπνος είναι μια φυσιολογικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση του νου και του σώματος, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεκουραζόμαστε και συγκεντρώνουμε ενέργεια. Βέβαια πέρα από την ξεκούραση και την ενέργεια, βοηθά στην ψυχική και σωματική υγεία, ακόμη και στην διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και μερικά εναλλακτικά πλεονεκτήματα του ύπνου που σίγουρα δεν θα τα έχεις ξανακούσει.

Χάρη στον ύπνο τρως λιγότερο

Δεν εννοούμε (μόνο) πως όταν κοιμάσαι δεν τρως! Αλλά και ότι ο ύπνος επηρεάζει τα επίπεδα της λεπτίνης, της ορμόνης που βοηθάει τον οργανισμό να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται άλλη τροφή και μειώνει την όρεξη. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, τα επίπεδα της λεπτίνης πέφτουν, ενώ ανεβαίνουν εκείνα της γρελίνης, που προκαλεί πείνα και έχει σαν αποτέλεσμα να τρως πολύ. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 θερμίδες παραπάνω από όσες απολαμβάνουν όσο ύπνο χρειάζονται.

Ο ύπνος συμβάλλει στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς

Εκτός από την διατροφή και την καθιστική ζωή, ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί τη συγκέντρωση του λίπους στην κοιλιά είναι το άγχος  Για την αντιμετώπισή του είναι απαραίτητος ο ύπνος που χαλαρώνει το σώμα και βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες.

Ο ύπνος δεν επιτρέπει στη γενετική τάση για πάχος να εκδηλωθεί

Έρευνα που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι οι γυναίκες που κοιμούνται εφτά έως εννέα ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας ζυγίζουν λιγότερο από όσες ξενυχτούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσες κοιμούνται λιγότερο από εφτάωρο είναι πιο ευάλωτες στην εκδήλωση κληρονομικών παραγόντων που συνδέονται με το αυξημένο βάρος και την παχυσαρκία.

Ο ύπνος σου δίνει ενέργεια

Όταν έχεις κοιμηθεί καλά είναι πιο πιθανό να είσαι δραστήρια την επόμενη ημέρα και να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα της γυμναστικής σου. Και επειδή η άσκηση συμβάλλει σε πιο εύκολο και ποιοτικό ύπνο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και τη σιλουέτα σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις