Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Vegan καρπάτσιο αβοκάντο – συνταγή: Δείτε πώς θα το φτιάξετε εύκολα
PLUS

Vegan καρπάτσιο αβοκάντο – συνταγή: Δείτε πώς θα το φτιάξετε εύκολα

Vegan καρπάτσιο αβοκάντο - συνταγή: Το αβοκάντο είναι ένα από τα υγιεινά λαχανικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αν είστε λάτρεις του αβοκάντο ή αν θέλετε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά, σας προτείνουμε το vegan  καρπάτσιο αβοκάντο που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας με απλά υλικά. Το αβοκάντο είναι ένα από τα υγιεινά λαχανικά που κυκλοφορούν στην αγορά και έχει πολλά διατροφικά οφέλη. Έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σε πρωινά, σε brunch, σε smoothies, ακόμη και σε γλυκά.

Οι σαλάτες βέβαια τις περισσότερες φορές έχουν την τιμητική τους, αφού το αβοκάντο πάντα έχει μια θέση σε αυτές. Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε από το εξωτερικό κάτι καινούργιο, το οποίο είναι ιδανικό να το δοκιμάσετε, ιδίως αν έχετε… βαρεθεί τις ίδιες συνταγές με αβοκάντο. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε το vegan καρπάτσιο από αβοκάντο, το οποίο πραγματικά θα λατρέψετε.

Η συνταγή για αβοκάντο καρπάτσιο με ψητά καρύδια, κεράσια και squash

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:

  • 1 αβοκάντο χωρίς τη φλούδα
  • 1/3 φλιτζανιού ψημένο και κομμένο squash (είδος κολοκύθας)
  • 10 κεράσια κομμένα στη μέση (εάν δεν βρεις λόγω εποχής δεν μας πειράζει)
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ψημένα και κομμένα καρύδια
  • φρέσκα φύλλα μέντας ή βασιλικό

https://youtu.be/TQE8hhT8-V0

Πώς θα φτιάξετε το vegan καρπάτσιο αβοκάντο

Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, κόψτε το αβοκάντο σε πολύ λεπτές φέτες απευθείας στο πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με αλάτι και μετά σκορπίζετε από πάνω ψιλοκομμένο και ψημένο κολοκυθάκι. Εάν βρήκατε κεράσια (ανάλογα και την εποχή) ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα στο πιάτο. Ρίξτε ελαιόλαδο και ολοκληρώστε το πιάτο με ψημένους ξηρούς καρπούς. Για περισσότερη γεύση και -ομορφιά- γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο βασιλικό ή φύλλα μέντας.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο και θα σας δικαιώσει, κάνοντας το καρπάτσιο αβοκάντο τη νέα σας γευστική εμμονή. Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις