Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Ερυθραία: Όλοι έβλεπαν τους πυροβολισμούς, κανείς δε “μίλησε” στην ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ερυθραία: Όλοι έβλεπαν τους πυροβολισμούς, κανείς δε “μίλησε” στην ΕΛΑΣ

Νέα Ερυθραία: Η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα μετέφεραν πηγές στο Alphafreepress, δεν έλαβε ποτέ συγκεκριμένη αναφορά

Αποκάλυψη Alphafreepress, για την τραγωδία της Νέας Ερυθραίας όπου πρωί του Σαββάτου, ένας 40χρονος με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε έναν 43χρονο εργαζόμενο στο φυσικό αέριο και τραυμάτισε σοβαρά συνάδελφό του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μπορεί όλοι στη γειτονιά να γνώριζαν την παρανοϊκή συμπεριφορά του, μπορεί να τον έβλεπαν πάντα με κουκούλα, να κοιτάζει με βλέμμα σαν μαχαίρι στους περίοικους, μπορεί ο ίδιος να ανέβαζε στο facebook σκηνές με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε πυροβολισμούς ανθρώπινων ομοιωμάτων και λόγια ακατάληπτα, μπορεί να πυροβολούσε γάτες, αλλά…

Η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα μετέφεραν πηγές στο Alphafreepress, δεν έλαβε ποτέ συγκεκριμένη αναφορά από όσους γνώριζαν για να επέμβει κι έτσι γι’ αυτήν εθεωρείτο παντελώς άγνωστος τόσο ο ίδιος όσο και τα αργά αλλά σταθερά βήματά του προς τον θάνατο και τον τραυματισμό ανύποπτων ανθρώπων, που έβγαζαν το ψωμί τους πρωί Σαββάτου στη Νέα Ερυθραία.

Ούτε την προηγούμενη κλήθηκε η ΕΛΑΣ

Είχαν προηγηθεί αναφορές των κατοίκων για τηλεφωνικές κλήσεις στην Αστυνομία, ακόμη και την προηγούμενη της εν ψυχρώ δολοφονίας, καθώς φέρονταν να είχαν ακούσει από το σπίτι του πυροβολισμούς, αλλά πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στο Al[phafreepress, μετά την έρευνα στις τηλεφωνικές κλήσεις, που δέχθηκε εκείνη την ημέρα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, διαπιστώθηκε ότι καμία κλήση δεν είχε γίνει για πυροβολισμούς από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Ούτε τότε, ούτε παλαιότερα, σε όσο χρόνο μπόρεσαν οι αρμόδιοι να ερευνήσουν, έργο χρονοβόρο.

Το προφίλ στο Facebook

Από την άλλη πλευρά, στο προφίλ του στο Facebook, παρουσιάζεται ως «αυτοαπασχολούμενος και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής». Πολλές από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει, είναι μέσα από το υπνοδωμάτιό του ενώ σε βίντεο που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό, φαίνεται να «παραδίδει»  μαθήματα πολεμικών τεχνών! Σε ένα από τα βίντεο, διακρίνεται να κρατά μαχαίρι κατά τη διάρκεια των «ασκήσεων» που παρέδιδε, με τον 40χρονο να πλησιάζει την κάμερα, να δείχνει το μαχαίρι, να χαμογελά και να σημειώνει: «Κάπα. Τα καλύτερα. Δώρο από έναν φίλο».

Η Αστυνομία, λοιπόν, φέρεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία να μην είχε ενημερωθεί ούτε από μέλη της οικογένειας ούτε από περίοικους που ζούσαν τον παραλογισμό, αλλά πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν σήμερα:

 «Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, και πυροβολούσε…

Και χθες το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου.

«Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και  τον είδαμε με κουκούλα, περίεργη, αμφίεση. Όταν έφθασε κοντά στο σπίτι του, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», δήλωσε  άλλος κάτοικος της περιοχής. «Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και χθες το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου.

Αρκετοί περίοικοι δήλωσαν ότι συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, περπατούσε προκλητικά και  κοιτούσε έντονα άλλους περαστικούς.

Η “βουτιά” στο παρελθόν

Τις ίδιες ώρες μέσα από μία σημαντική κατάθεση ανθρώπου που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, φωτίζεται αρκετά η προσωπικότητα του 40χρονου «σαμουράι δολοφόνου», αφού τον φέρει μέχρι και με εμπλοκή με ομάδα σατανιστών του εξωτερικού! Ίσως, αν τελικά ισχύει, γι’ αυτό και φώναξε όταν προκαλούσε την τραγωδία, με το περίστροφο στο χέρι, “ο σατανάς με έβαλε, μου έκανες μαύρη μαγεία»!!! Ο μάρτυρας αυτός, λοιπόν, υποστηρίζει ότι ο 40χρονος έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια σε ψυχιατρικό κατάστημα και υπό την στενή επίβλεψη ψυχιάτρου ισόβια.

«Είχε νοσηλευτεί  δυο φορές στο ψυχιατρείο, μια ιδιωτική κλινική νομίζω, όμως κάποιοι (σ.σ. ποιοι;) αρνούνταν να δουν την πραγματικότητα. Δηλαδή ότι θα χρειάζεται διαρκή επιτήρηση από ψυχίατρο, ίσως και εφ’ όρου ζωής. Είχε και κάποια προβλήματα με ναρκωτικά στο παρελθόν, όμως παρότι έπαιξαν ρόλο δεν ήταν τα ναρκωτικά η βασική αιτία για το νόσημα», υποστηρίζει. Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν του 40χρονου, άγνωστο, όπως φαίνεται για οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή, ο ίδιος άνθρωπος, που προέρχεται από το στενό του περιβάλλον επισημαίνει ακόμη:

Από το σχολείο

«Από νεαρή ηλικία,  από το σχολείο, είχε  αντικοινωνική συμπεριφορά, κάποιες φορές γινόταν και βίαιος μπλεκόταν σε καβγάδες. Μετά το σχολείο έφυγε για Ουαλία για να σπουδάσει μάρκετινγκ. Έδειχνε να έχει ηρεμήσει, όμως τότε προέκυψε το πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο. Είχε παραισθήσεις, έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες, έβλεπε τον εαυτό του παραμορφωμένο στον καθρέπτη και άλλα απίστευτα.  Ήταν η μόνη φορά στη ζωή του, που ζήτησε  βοήθεια. Και τον ανέλαβε ψυχίατρος, τότε πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, που νοσηλεύτηκε  σε ψυχιατρική κλινική». Όταν επέστρεψε από την Ουαλία, έχοντας πάρει το πτυχίο του, στην Ελλάδα  αναζήτησε εργασία.

Λάμβανε αγωγή

Συνέχισε να βλέπει ψυχίατρο, λάμβανε αγωγή, πήγε να μείνει και μόνος του για πρώτη φορά στην Κυψέλη, ήταν κάπως καλύτερα. Κάπου εκεί έχασε τον πατέρα του και η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία. Είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές, παραισθήσεις, μπήκε ξανά στο ψυχιατρείο».

Μετά από εκείνο το σημείο, κατά τον μάρτυρα,  ξεκίνησε ο μεγάλος κατήφορος, ενώ συγχρόνως  ξεκίνησε τη χρήση σκληρών ναρκωτικών και εντάχθηκε  σε κάποια σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό!  «Tα είχε χάσει. Δεν υπήρχε γυρισμός. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι να κλειστεί, ακόμα και παρά τη θέλησή του, σε ψυχιατρική κλινική».

Παρέμβαση εισαγγελέα

Οι καταγγελίες ότι γείτονες του 40χρονου είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και την προηγούμενη ακόμα ημέρα για την παραβατική συμπεριφορά του, μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη και έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις