Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καυσόξυλα τιμές 2021: “Στροφή” σε τζάκια και σόμπες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καυσόξυλα τιμές 2021: “Στροφή” σε τζάκια και σόμπες

Καυσόξυλα τιμές 2021: ή. Οι τιμές κυμαίνονται από 100 ως 120 ευρώ το κυβικό

Το πετρέλαιο ανεβαίνει, το φυσικό αέριο καλπάζει και οι καταναλωτές πριν αρχίσουν τα μεγάλα κρύα ψάχνουν λύσεις σε ξυλόσομπες και τζάκια. Οι έμποροι βλέπουν την κίνηση να αυξάνεται. Είναι οι νέοι πελάτες αυτοί που δεν θέλουν να βάλουν πετρέλαιο αλλά και οι παλιοί που μάλιστα αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από πέρσι ίσως γιατί φοβούνται πως η ζήτηση θα φέρει ελλείψεις και ανατιμήσεις και στα ξύλα. Οι τιμές παραμένουν παγωμένες σε επίπεδα του 2012 θα πουν οι ‘έμποροι που τονίζουν πως έχουν απορροφήσει το κόστος ακόμα και για τα αυξημένα κόστη των καυσίμων των φορτηγών τους.

Aυξημένη η ζήτηση και στην Πάτρα με τους καταναλωτές να ψάχνουν την καλύτερή τιμή. Οι τιμές κυμαίνονται από 100 ως 120 ευρω το κυβικό ανάλογα αν είναι χύμα ή στοιβαγμένο το ξύλο. Παρόμοιες οι τιμές και στην Αθήνα.

close-up photography of firewoods
Ο έμπορος καυσόξυλων Γιώργος Κασκαλίδης δηλώνει πως οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής,

100 – 120 ευρώ/ κυβικό μέτρο Ελιά 120-130 ευρώ/ κυβικό μέτρο. Αυτές οι τιμές θα αυξηθούν όμως προειδοποιεί ο έμπορος από την Πάτρα. Αιτία είναι τα αυξημένα κόστη λόγω του πετρελαϊκού ράλι.

Οι έμποροι δηλώνουν πως οι καταναλωτές καλά θα κάνουν να προτιμούν συσκευασμένα ξύλα και να διαλέξουν προσεκτικά την ποιότητα για να μην έχουν προβλήματα σε τζάκια και σόμπες αλλά και για αυξημένη απόδοση. Μια άλλη τάση που παρατηρείται σε πολλά σπίτια είναι να αγοράζουν ξύλα σε τσουβαλάκια ίσα για να βγάλουν μία-δυο μέρες λένε οι έμποροι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις