Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δήμος Φυλής: Νέο πάρκο τσέπης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Φυλής: Νέο πάρκο τσέπης

Δήμος Φυλής: Ο συγκεκριμένος χώρος καθαρίστηκε εξωραΐστηκε και ο φωτισμός του είναι άκρως οικολογικός από φωτοβολταϊκά και Led που τη νύχτα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά.

Πραγματικό στολίδι αποτελεί για την συνοικία «Τσουκλίδι» Άνω Λιοσίων το Πάρκο «Τσέπης» που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε αίτημα του Συλλόγου της συνοικίας προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, το οποίο και ικανοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ! Το νέο «Πάρκο Τσέπης» απέσπασε τα θετικά σχόλια των κατοίκων της συνοικίας καθώς εν μέσω πανδημίας έχει αποτελέσει έναν ασφαλή τόπο συνάντησης και κοινωνικής συναναστροφής. Ο συγκεκριμένος χώρος καθαρίστηκε εξωραΐστηκε και ο φωτισμός του είναι άκρως οικολογικός από φωτοβολταϊκά και Led που τη νύχτα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά.

«Τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου μας υπέδειξαν τον χώρο και οι ενέργειες για την δημιουργία του έγιναν πολύ γρήγορα καθώς στόχος μας είναι η περιβαλλοντική αξιοποίηση και η αναβάθμιση κάθε γωνιάς του τόπου μας, προς όφελος των συνδημοτών μας όπου αυτό είναι εφικτό. Η προσπάθειά μας προς αυτή την κατεύθυνση, είναι και παραμένει διαρκής», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Τι ακριβώς είναι τα «πάρκα τσέπης»;

Τα «πάρκα τσέπης» (διεθνώς αποκαλούνται “pocket parks”), είναι πράσινοι χώροι που αντικαθιστούν εκτάσεις, οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και είχαν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Βρίσκονται σε πυκνοδομημένες γειτονιές της πόλης και αποτελούν τα θεμέλια για τη δημιουργία των πόλεων που εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών. Είναι μία πρακτική που πέτυχε σε πολλές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, πρωτεύουσες.

Τα πάρκα τσέπης έχουν πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις. Είναι μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το τοπίο, δίνοντας ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι δημιουργούνται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις